Papež Frančišek: Zavzemamo se za družino očeta in matere!

V petek 22. 1. 2016 je papež Frančišek pred sodniki rimske rote odločno zavrnil vsako drugo obliko skupnosti, razen sklenitve katoliške poroke, ter obsodil vsakršno "mešanje" z istospolnimi skupnostmi. Pred člani sodišča je papež poudaril, da je na zadnjih dveh sinodah o družini (oktobra 2014 in 2015) "Cerkev svetu sporočila, da se družino, kakor jo želi Bog, ne more mešati z kakršno koli drugo obliko skupnosti". "Cerkev s prenovljenim občutkom odgovornosti še naprej predlaga zakonsko zvezo v njenih bistvenih elementih - potomstvo, dobro zakoncev, enotnost, nerazvezljivost," in to "kljub sodobnim oblikam, ki so usmerjene na tisto, kar je kratkotrajno in minljivo", je med drugim še povedal papež Frančišek. Papež je v sredo 16. 12. 2015 na Trgu sv. Petra v Vatikanu javno podprl prizadevanja slovenskih katoličanov, ki so se v referendumski kampanji zavzemali za družino in pravice otrok: "Celotni Cerkvi v Sloveniji prinesite mojo hvaležnost za njeno prizadevanje v dobrobit družine. Želim opogumiti vse Slovence, še posebno tiste, ki imajo javno odgovornost, da ohranite družino kot osnovno celico družbe."

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top