Sprememba: Po novem vloga za otroški dodatek v roku enega meseca po rojstvu otroka!

Včeraj sprejeti Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih določa (po amandmaju društva Družinska pobuda), da je potrebno vlogo za otroški dodatek vložiti v prvem mesecu po otrokovem rojstvu. Če tega ne boste storili v prvem mesecu, boste izgubili otropki dodatek za en mesec.

Do sedaj je bil ta rok 90 dni.

Torej - po novem mame, očetje ali drugi sorodniki imejte v mislih, da se vloga za otroški dodatek oddaja čimprej, najkasneje pa v enem mesecu, po rojstvu otroka. Ker morate vlogi priložiti še otrokovo davčno in matično številko, kar tudi traja nekaj časa, ne čakajte na skrajni rok, ampak to res uredite čimprej!

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top