Podpišite Peticijo za pravico do zaščite in pokopa nerojenih otrok

Vabimo vas, da podpišete peticijo:
1. Vsi starši, ki se soočajo s prezgodnjo smrtjo nerojenega otroka imajo v vsem obdobju nosečnosti pravico do pokopa svojega otroka ter pravico do spoštljive in sočutne obravnave s strani zdravstvenega osebja in državnih institucij. Državne ustanove morajo pravico do pokopa nerojenih otrok zagotoviti z ustrezno zakonodajo in zdravstvene pravilnike.
2. Vsako človeško življenje je od spočetja do naravne smrti sveto in nedotakljivo. Država in vsi državljani smo ga dolžni varovati. Splav in abortivna kontracepcija predstavljata nasilje nad nerojenim otrokom, ki je vedno nedolžen in nemočen. Vsak nerojen otrok ima vedno pravico do življenja.
3. Država mora materam in očetom, ki žalujejo za svojimi otroki ter trpijo zaradi postabortivnega sindroma nuditi ustrezno pomoč in spoštovanje. Prav tako mora zagotoviti pravico staršev in otrok, da so v izobraževalnih ustanovah celovito seznanjeni z negativnimi posledicami splava in abortivne kontracepcije.
4. Država naj aktivno podpre nevladne organizacije v Sloveniji in tujini, ki delajo na področju ozaveščanja pravice do življenja, nudijo pomoč materam in očetom s postabortivnim sindromom ter v slovenski družbi gradijo družinam in otrokom prijazno kulturo.
Zavod za družino in kulturo življenja KUL.si

Peticijo čim prej podpišite TUKAJ!

Peticijo pošljte v podpis tudi svojim prijateljem in znancem!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top