Podpišite peticijo: Za spoštovanje pravice do molitve v Kliničnem centru v Ljubljani!

Vabimo vas, da podpišete peticijo "Za spoštovanje pravice do molitve v Kliničnem centru v Ljubljani" in jo posredujete čimširšemu krogu ljudi. Peticijo lahko tudi natisnete in jo v fizični obliki ponudite v podpis. Vnaprej hvala!

Vodstvo Kliničnega centra v Ljubljani prosimo, da pojasni svoje protiustavno in nezakonito omejevanje verske svobode s tem, ko je prepovedalo molitev in obhajanje svete maše za pokojne otroke – rojene in nerojene ter trpeče starše na letošnji materinski dan (25. 3. 2014). Omenjeno dejanje predstavlja grob poseg v svobodo vesti in veroizpovedi, ki jo zagotavlja 41. člen Ustave RS (URS). S prepovedjo obhajanja te svete maše je vodstvo Kliničnega centra kršilo pravico do izražanja vere in nesprejemljivo poseglo v svobodo delovanja verskih skupnosti, ki jo zagotavlja 7. člen Ustave RS. Vodstvo kliničnega centra se je s tem postavilo v vlogo nedemokratičnega cenzorja, ki želi odločati o vsebini verskega obreda. To je v praksi modernih demokratičnih držav povsem brez primere. Če bo ta sporna odločitev vodstva UKC obveljala, bo prišlo do nedopustnega posega v pravice vseh verujočih ne glede na veroizpoved.

Povezava do peticije:

"Za spoštovanje pravice do molitve v Kliničnem centru v Ljubljani!"

Vodstvo Kliničnega centra zato prosimo:
1. da čim prej prekliče prepoved obhajanja svete maše za pokojne otroke in trpeče starše in
2. se javno opraviči za nedopustno kršenje temeljnih človekovih pravic ter protiustavno in nezakonito omejevanje pravic verujočih držvljank in državljanov.”

Zavod KUL.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top