Pogumno in z ljubeznijo povejmo RESNICO

A. Malce sem živčna, ko ljudje izvedo, kdo sem, kaj verjamem. Morda me ne želijo sprejeti? Največ, kar lahko storimo za premaganje preprek je, da se osebno spoznamo. 

B. Rekel bi, da sem drugačen, da smo vsi drugačni. Verjamem, da je zakonska zveza zveza moškega in ženske. Pomembno je ravnotežje med tem, da rečeš: "Ne bom del te zgodbe!",  in hkrati  spoštuješ drugačne ...

C. Mnogi najbrž že sedaj mislijo, da sem čuden, zato mi je pravzaprav vseeno. Mislim, da družba ne bo drastično spremenila pogleda name po tem, ko si bo ogledala ta video. Verjamem, da je zakonska zveza zveza moškega in ženske. Mislim, da nas na koncu dne ne bi smelo biti sram, kako čutimo do tega. Preprosto bodimo to kar smo. Rad imam svoje prijatelje, nekaj od teh je homoseksualcev. Naš ljubi Stvarnik, ki nas je vse ustvaril, nas ljubi vse. Vem, kaj je zakon, kaj je poroka in ne vem kako bi se to lahko spremenilo.

D.  Precej strašljivo je, ko pomislim, s koliko ljudmi sem pravzaprav sploh lahko povsem odprt. Poznam veliko homoseksualcev; imam prijatelje, ki so homoseksualci in res nimam nič proti njim. So čudoviti ljudje in imam jih rad. Sem pa precej negotov, ko pride do tega, da bi začel iskreno govoriti o tem kaj jaz verjamem. 

E. Poskušala sem spremeniti svoj pogled na to, ampak ne morem; to je zame preveč pomembno. Nismo sami. Niste sami, pogumno povejmo resnico.

F. Vem kaj je zakonska zveza: zveza med moškim in žensko. Ne moremo imeti družbe, ki je polna sovraštva ali fanatizma. Drug na drugega ne smemo gledati zviška. Ampak pomembno je, da govorimo resnico, da govorimo resnico pogumno in z ljubeznijo!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top