SDS: Pojasnilo glede primera Lunaček v Evropskem parlamentu

Zanimivo: Od 29 poslank in poslancev francoske UMP ni po naših informacijah noben (0) glasoval za "Resolucijo Lunaček". Ta stranka je ena najvplivnejših v Evropski ljudski stranki (EPP), saj ima več kot 10% vseh poslancev EPP v Evropskem parlamentu. Ta stranka spoštuje temeljne človekove pravice družin in otrok ter se pred pomembnimi glasovanji v Evropskem parlamentu o družinskih temah posvetuje s francoskimi družinskimi organizacijam.

Posredujemo uradno utemeljitev SDS (z njihove spletne strani) zakaj se je njenima poslankama zdelo prav, da podpreta sporno resolucijo. Iz sporočila izhaja, da ju očitno vsebina ne zanima kaj dosti in delata tisto, kar jima nekateri v EPP rečejo. Če je tako, škoda, da se nista vsaj ozrli in pogledali, kako glasujejo npr. poslanke in poslanci francoske UMP, ene najvplivnejših strank v EPP. Zdaj pa res ne vemo ali so v isti evropski stranki ali ne? Objavljeno pojasnilo je tudi sicer v strokovnem smislu zmazek.

"Pojasnilo SDS ob podpori dveh poslank SDS sporni "Resoluciji Lunaček".

Poslanki SDS v Evropskem parlamentu sta v Strasbourgu podprli resolucijo, ki jo je pripravila in predlagala večina političnih skupin v Evropskem parlamentu.

Njuno glasovanje je bilo skladno s priporočili poročevalke za skupine Evropske ljudske stranke Roberte Metsola. Sprejeta resolucija temelji na principu subsidiarnosti, kar pomeni, da pristojnost odločanja pripada posameznim državam članicam. Subsidiarnost, ki se nam v tem primeru zdi ključna, je bil pogoj in sprememba, ki jo je predlagala naša politična skupina v Evropskem parlamentu."

SDS.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top