Poročilo Lunaček nov napad na človekove pravice družin in otrok

Vodilni  evropski borci za družino so opozorili na novo sporno poročilo Evropskega parlamenta poimenovano Lunacek. To bi, če bi bilo sprejeto, obvezovalo države članice EU, da sprejmejo zakonodajo za kriminalizacijo vseh, ki ne bi trobili v isti rog z radikalnimi aktivisti teorije spola. To poročilo je naslednji napad na človekove pravice družine in otrok v Evropi.

V novembru je notranja skupina Evropskega parlamenta za LGBT predstavila Poročilo Lunacek – ime ima po avtorici Avstrijki Ulrike Lunacek, Evropski poslanki Stranke Zelenih.  Komite je na glasovanju 17. decembra  odobril Poročilo Lunacek za nadaljnjo obravnavo in glasovanje v parlamentu zgodaj v letu  2014.

Sophia Kuby, opazovalka skupine European Dignity Watch pravi, da je razum prevladal z zmago pri spornem Poročilu Estrela, ki je nameraval uvesti splav kot »pravico« in predpisati »spolno vzgojo« za majhne otroke. Poročilo Lunaček je po njenem naslednji poskus radikalnih aktivistov in zlobiranih politikov. Kubyjeva  je opozorila, da je poročilo daleč od tega, da bi postavilo enakovredne pravice za vsakogar  in dokazuje, da ena vplivna, finančno in politično močna družbena skupina, ki si prizadeva za uveljavitev svojih interesov, lahko razglasi svoje nove človekove pravice, ki tej skupini ustrezajo.

Predlagatelji v poročilu sicer pravijo, da da pravice lezbičnih, gej, transspolnih in interspolnih (LGBTI) oseb ter oseb, ki spremenijo spol še niso polno upoštevane v Evropski Uniji, v resnici pa gre za to, da želijo po svojih željah in interesih preoblikovati in preverednotiti celotno zahodno družbo ter vzpostaviti pravne podlage za kaznovanje vseh, ki razmišljajo drugače kot oni.

J.C. von Krempachki, ki je zaposlen pri Katoliškem Inštitutu za človekove pravice in pravice družine, je opisal Poročilo Lunacek kot "naslednji poskus radikalnih in ekstremističnih skupin v Evropskem parlamentu".

Vse bolj se kaže, da je Evropski parlament postal ključni vzvod radikalnih aktivistov. Gre za sporen projekt radikalnih aktivistov spola in nekaterih evropskih političnih skupin. Dobro bi bilo, da bi v vseh evrospkih državah organizacije in posamezniki, ki spoštujejo družino in otrokove pravice, naredili vse, kar je v njihovi moči, da poslanci iz posameznih držav članic ne bodo podprli poročila. V primeru, da bi bilo poročilo sprejeto, pa bo potrtebno narediti vse, kar je v naši moči, da bo na evropskih volitvah maja 2014 izvoljena večina v evropskem parlamentu, ki bo to poročilo preklicala in sprejela družini in otrokom prijazne evropske smernice. 

Vir:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top