Poslanec SLS Jakob Presečnik: Grob poseg v pravice vseh ostalih ljudi, še posebej pa otrok, očitno žal postaja vseevropski trend, Evropa – kam greš?

V SLS smo negativno presenečeni nad dejstvom, da sta evropski poslanki SDS glasovali za neprimerno Resolucijo o časovnem načrtu za boj proti homofobiji in diskriminaciji na podlagi spolne usmerjenosti in spolne identitete predlagateljice Ulrike Lunacek.

V torek je Evropski parlament potrdil Resolucijo o  spoštovanju temeljnih pravic lezbijk, gejev ter biseksualnih, transseksualnih in interseksualnih oseb predlagateljice Ulrike Lunacek. Poslanec SLS Jakob Presečnik je ob tem izrazil začudenje, saj sta dve slovenski poslanki v Evropskem parlamentu glasovali za, čeprav prihajata iz stranke, ki je bila proti Družinskemu zakoniku in ki naj bi si prizadevala za tradicionalne vrednote. »SLS je negativno presenečena nad dejstvom, da je evropski parlament izglasoval to resolucijo, kot tudi nad tem, da sta dve slovenski poslanki iz vrst SDS in EPP v Evropskem parlamentu glasovali za, medtem ko tretji poslanec niti ni glasoval,« je presenečen poslanec SLS Jakob Presečnik. 

Z izglasovano resolucijo se apelira na Evropski parlament, da izdela načrt za varstvo temeljnih pravic homoseksualnih, biseksualnih, transseksualnih in interseksualnih oseb. S tovrstno resolucijo zahtevajo pravice do posvojitve otrok in nadomestnega materinstva v homoseksualnih partnerstvih. Spremembe bi se morale po tej resoluciji zgoditi tudi v izobraževanju, ta pa spodbuja tudi k čim zgodnejšemu eksperimentiranju s spolnostjo in spolno identiteto. »Nihče ne nasprotuje temu, da imajo te osebe enake pravice kot vsi drugi, ni pa mogoče sprejeti zahteve, da bodo te osebe imele več pravic in posebne pravice, še posebej ne tistih na škodo otrok,« poudarja poslanec SLS Jakob Presečnik in dodaja, da se bo na podlagi te resolucije države spodbujalo in s strani Evropske komisije financiralo množico aktivnosti na vseh področjih od izobraževalnega do zdravstvenega sistema, z namenom uvajanja neutemeljenih privilegijev tem skupinam na škodo osnovnih pravic otrok.

»Proti takšni ideologiji je v nedeljo v Franciji protestiralo več kot 500.000 ljudi, množični protesti so bili tudi v nekaterih drugih evropskih prestolnicah, zato gre očitno za vseevropski trend, ki je prišel do točke, kjer očitno grobo posega v pravice vseh ostalih ljudi, še posebej staršev in otrok. Slovenski državljani smo sicer nasprotovanje temu jasno izrazili na družinskem referendumu,« pravi poslanec SLS Jakob Presečnik in dodaja: »Temeljni interes vsake državne skupnosti je čim večje število otrok, kar je po naravi stvari mogoča samo med partnerjema različnega spola, zato bi si morali prizadevati za ohranitev obstoječe ureditve zakonske zveze kot skupnosti moža in žene, katere pomen je v spočetju novega življenja«. SLS je politična stranka, ki spodbuja tradicionalne vrednote, ki temeljijo na spoštovanju človekovega dostojanstva, družine in doma.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top