Poziv predsedniku Vlade RS Miru Cerarju

Spoštovani predsednik Vlade RS Miro Cerar!


Vrhovno sodišče je v zadevi »Koroški dečki« odločilo, da so vsi dosedanji akti CSD, socialne inšpekcije in ministrstva nezakoniti. 

 

V Gibanju za otroke in družine.si in v Odboru za varstvo pravic vnukov in starih staršev  pričakujemo od vas, da naročite Anji Kopač Mrak, ministrici za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti, naj v skladu s sodbo Vrhovnega sodišča  nemudoma vrne koroška dečka v družino babice in dedka v Pameče pri Slovenj Gradcu.

V kolikor ministrica vaše zahteve ne bo nemudoma izvršila, jo zamenjajte z nekom, ki bo to naredil kot svojo prvo nalogo na položaju ministra za delo, družino in socialne zadeve. 

Na vaš odziv, gospod predsednik Miro Cerar, bomo počakali do srede, sicer bomo pričeli s pripravami na velik protestni shod pred Vlado RS, o čemer bomo obvestili tudi slovensko javnost.


Franci Donko in Metka Zevnik, Gibanje za otroke in družine, Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top