Proti zlorabam umetne oploditve za zdrave lezbijke na račun davkoplačevalcev!

Preberite si razloge za, zakaj je potrebno v nedeljo 20. 12. 2015 oditi na referendum in glasovati proti noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih? Otrok ni pravica nikogar. Otroci namreč niso predmet, do katerega imajo drugi ljudje pravico. Otroci so osebe, ki imajo sami pravice.

  • Družba ni svobodna, če ljudje na svet pridejo kot predmeti tehnologije in ne odnosa med žensko in moškim.
  • Umetna reproduktivna tehnologija, ki se uporablja za karkoli drugega kot zdravljenje neplodnosti para ženske in moškega, krši dostojanstvo otroka.
  • Uporaba darovanega semena in jajčec nujno pomeni, da je otrok odtujen od mame ali od očeta ali celo od obeh staršev.
  • Otroci, ki so bili spočeti z umetno osemenitvijo s semenom darovalca, pogosto doživljajo občutek izgubljenosti, saj ne poznajo svojega očeta.
  • Razglasitev homoseksualnega razmerja za zakonsko zvezo ustvarja domnevno "pravico" do uporabe umetne reproduktivne tehnologije, saj ukinjajo zakonski pomen naravnega temelja spočetja.
  • »Pravica« do uporabe umetne reproduktivne tehnologije pomeni, da lahko vsak, ki ima denar, dobi vse, kar hoče. To pa ne more biti prav ne z moralnega, ne z verskega stališča, saj otroka spreminja v tržno blago. Pa vendar zagovorniki zakonskih zvez homoseksualnih razmerij želijo zakon v tej smeri.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top