Danes ob 10.00 v parlamentu razprava o nasilju v družini

29. 9. bo v državnem zboru seja o Spremembah Zakona o preprečevanju nasilja v družini.  Gibanje za otroke in družine bo predstavilo svoje predloge!

V Gibanju za otroke in družine opozarjamo na nekatere škodljive predloge sprememb, grobo posegajo v ustavno zagotovljeno pravico staršev do vzgoje svojih otrok. Še posebej opozarjamo na prepoved dela otrok v družini. Gre za škodljivo sporočilo in dolgoročno škodo za otroke. Delovne navade, ki si jih otrok pridobi v družini, s tem, da že v mladosti pomaga pri domačih opravilih v gospodinjstvu, na kmetiji ali družinski dejavnosti so ena njegovih najpomembnejših popotnic v življenje. To popotnico skuša otrokom ta zakon sedaj vzeti. To je nesprejemljiva in nedopustna škoda za naše otroke.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top