• Vilma in Dani Siter romata

Romanje zakoncev Siter

Zakonca Vilma in Dani Siter sta letos že drugič krenila na DiŽev “slovenski Camino”. Na romanju po Sloveniji že od 8. junija obiskujeta različne kraje in zakonske skupine ter vsem, s katerimi se ob večerih srečata, prinašala novo upanje, veselje in dobro novico (evangelij). Romarsko popotovanje bosta sklenila v torek, 30. junija v Kopru. Vse ljudi dobre volje vabita, da se jima pridružijo pri sv. maši ob 19. uri na Markovcu nad Koprom. Maševal bo škof Dr. Jurij Bizjak.

Vilma in Dani pripovedujeta: "Ko sva lani prvič krenila na pot od domačega Leskovca do Razkrižja sva v 13. dneh prehodila 254 km. Sama sva hodila le prva dva dni, vse ostale dni pa ste naju spremljali prijatelji oziroma člani zakonskih skupin. Lanska izkušnja naju je prepričala, da je zelo lepo, ko se na poti pogovarjamo, se družimo, postajamo bolj domači drug z drugim, skupaj molimo, si bolj zaupamo, rešujemo zagonetna vprašanja, načrtujemo … Prav zaradi tega sva že lani sklenila, da bova, v kolikor nama bo zdravje dopuščalo, takšen pohod ponovila tudi letos.

Tokrat nameravava prehoditi pot, ki je še daljša od lanske in sicer od domačega Leskovca do Kopra. Zato sva pot zastavila nekoliko drugače in jo razdelila na tri etape. V prvi etapi nameravava pripešačiti do Ljubljane, čemur bo sledil 3-dnevni počitek. Druga etapa bo potekala od Ljubljane preko Kranja do Vipave, čemur bo sledil še en 3 dnevni počitek, tretja in zadnja etapa pa bo od Vipave do Kopra. Podobno kot lansko leto se bova tudi letos trudila, da vas bova sproti obveščala, kako napredujeva, pri kateri skupini sva se ustavila, kaj se je med potjo pomembnega zgodilo, kdo se nama je pridružil ..."

Kratki utrinki iz romanja

1. DAN - Leskovec  "Če je nekoč veljalo, da človek s tem, ko sledi kulturnemu toku in stori vse tako kot ostali, naredi prav, je danes ravno obratno! Danes je postalo družinsko življenje pravo bojno polje, kjer moramo starši znati braniti vero svojih otrok. Biti moramo nenehno na preži za priložnostmi, da otroku predamo zaklad vere, ki nam je bil posredovan."

5. DAN - Od Stične do Grosuplja "Že drugič naju je na poti obiskala hči Ana Marija z vnukom Oskarjem in vnukinjo Mio. Prinesli so nam polno košaro svežih češenj in čudovit češnjev štrudel, ki ga je ob tej priložnosti spekla Ana Marija. Hvala, Ana. Naj ti Bog povrne za vso tvojo dobroto."

10. DAN  - Od Zavratca do Črnega Vrha "Deseti dan "Od skupine do skupine za dobro družine" se je DiŽ-eva popotna druščina povečala na preko dvajset romarjev, ki so občudovali lepote naše domovine in ljudem ob poti prinašali veselje in blagoslov... Ves čas nas je spremljal močan "blagoslov" - padalo je kot za stavo in v Črni vrh smo prišli premočeni do kože. Tam sta nas pričakala Erika in Zlatko in vsi skupaj smo se pri Habetovih v Zadlogu presušili, najedli, odžejali."

Vilma in Dani sta v četrtek, 25. junija začela tretjo in zadnjo etapo poti "Od skupine do skupine za dobro družine"  v Vrhpolju pri Vipavi. Če se jima želite pridružiti v zadnjih dneh romanja, pokličite Vilmo na telefon: 051/317 737. Romanje bosta končala 30. junija v Kopru. V katerem kraju se nahajata vsak dan posebej, si lahko preberete tukaj.

SODELUJTE V DIŽ-EVEM NAGRADNEM NATEČAJU IN SE POTEGUJTE ZA BREZPLAČEN VIKEND SEMINAR ZA DVE OSEBI!
Vilma in Dani želita s potjo "Od skupine do skupine za dobro družine" poleg boljših odnosov poskrbeti tudi za optimizem, ki ga v Sloveniji še kako potrebujemo. V ta namen so pri DiŽ-u razpisali nagradni natečaj za pozitivno misel. Zmagovalna pozitivna misel bo objavljena na "jumbo" plakatih; želita si, da bi jih bilo po vsej Sloveniji objavljenih 100! Več o tej pobudi lahko preberete tukaj.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top