Sinoda o družini potrdila edinstven pomen mame in očeta za otroka

Na sinodi o družini, ki se je v nedeljo končala v Rimu, je vodstvo Katoliške Cerkve na čelu s papežem Frančiškom ponovno potrdilo zavezanost zakonski zvezi kot skupnosti žene in moža ter izjemni odgovornosti in pravici mater in očetov, da skrbno vzgajajo svoje otroke.

Pomen mame in očeta za otroka je nenadomestljiv. To je osrednje sporočilo sinode.

Za referendum o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter pomena mame in očeta za otroka, je sinoda prišla ob pravem času, saj so največji mediji v zadnjih mesecih na to temo žal vse preveč zavajali in razširjali neresnice. Upajmo, da bodo s tem sedaj prenehali.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top