Deset vprašanj, ki jih zastavite na roditeljskem sestanku!

Na Osnovni šoli Bičevje v Ljubljani je Ženska svetovalnica leta 2012 izvajala delavnico "Motnje hranjenja", ki se je sprevrgla v sistematično homoseksualno indoktrinacijo otrok. Aktivisti so prisilili učiteljico, da je zapustila razred ter otrokom prepovedali, da bi o vsebini delavnice govorili staršem. Navkljub temu so otroci staršem povedali kaj se je dogajalo, zato so ti sprožili izredni inšpekcijski nadzor, ki je potrdil množično kršenje zakonodaje in človekovih pravic. Številni starši so se obrnili na Civilno iniciativo s prošnjo, kaj naj naredijo, da zaščitijo svoje otroke v osnovnih šolah in vrtcih. Posredujemo vam "Deset vprašanj, ki jih morate zastaviti na roditeljskem sestanku?":

1. Ali se na vaši šoli izvajajo delavnice, ki jih izvajajo zunanji izvajalci? Katere? Ali je delavnica del letnega šolskega programa? Kdaj je Svet staršev potrdil omenjeno delavnico?

2. Zahtevajte kopijo pogodbe med šolo in nevladno organizacijo, ki izvaja delavnico! Zahtevajte imena in priimke izvajalcev ter dokazila o njihovi usposobljenosti?

3. Kdaj in koliko časa bo trajala delavnica?

4. Kaj je vsebina delavnic? Kakšno vsebino (revije, literaturo, filme, ankete) bodo obravnavali po urah? Zahtevajte čim več informacij npr. zgibanko o društvu, delavnici in liste, ki jih bodo posredovali otrokom?

5. Ali bo učitelj v razredu navzoč? Če ne bo – je to kršitev zakonodaje in otroku ne dovolite udeležbe. Prav tako takoj obvestite Inšpektorat za šolstvo in zahtevajte izredni inšpekcijski nadzor?

6. Kaj pomeni, da bodo učitelji oz. zunanji izvajalci govorili o vrednotah, družini, spolnosti, kontracepciji?

7. Kaj pomeni, »da se boste borili proti družbenim predsodkom«? Ali to pomeni, da bodo promovirali splav, homoseksualnost, lezbištvo, biseksualnost, transeksualnost in pornografijo!? Ali bodo otroke učili, da je potrebna izenačitev zakonske zveze in istospolne skupnosti ter trdili, da oče in mama nista pomembna za razvoj otroka?

8. Ali so lahko starši navzoči pri delavnicah? Če ne, zakaj ne?

9. Ali se delavnica izvaja v času rednega pouka? V kolikor se, zahtevajte, da se izvaja v popoldanskem času samo za otroke tistih staršev, ki to v pisni obliki izrecno želijo!

10. V kolikor gre za sumljivo delavnico zahtevajte umik vašega otroka iz delavnice. Prav tako opozorite starše drugih otrok in pošljite informacijo na info@24kul.si 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top