Sporna novela zakona o zakonski zvezi škoduje očetom!

Preberite si razloge za, zakaj je potrebno v nedeljo 20. 12. 2015 oditi na referendum in glasovati proti noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih? Trditev, da so matere in očetje med seboj zamenljivi, na moške in ženske vpliva različno.

  • Ko se rodi otrok, je mati vedno nekje v bližini. Očetje pa so z majhnim otrokom po naravi manj povezani kot matere. Bistven namen zakona med možem in ženo je povezati matere in očete z otroki in med seboj. Uzakonitev zakonske zveze homoseksualnega razmerja pa sporoča, da je povezanost očetov z otroki nepomembna.
  • Države, ki homoseksualno razmerje razglašajo za zakonsko zvezo, simbolno zmanjšujejo pomen očetovstva. Provinca Britanska Kolumbija v Kanadi je celo spremenila rojstni list. Na njem so namreč prostor za materino ime in dve okenci, kjer lahko izbiramo med 'drugim staršem' in 'očetom'.
  • V Veliki Britaniji so včasih v skrbi za otrokovo dobrobit zahtevali, da mora neporočena ženska za uporabo umetne oploditve dokazati, da bo poskrbljeno za otrokovo potrebo po očetu. Po uvedbi zakonskih zvez homoseksualnega razmerja so to zahtevo, da ne bi užalili žensk, ki živijo v lezbičnih razmerjih, umaknili.
  • Razglasitev homoseksualnega razmerja za zakonsko zvezo bo vlogo spolov in spolno zaznamovan jezik potisnila še bolj na obrobje. Šole na Škotskem so že nehale praznovati dan očetov. V okrožju Montgomery v Marylandu v ZDA pa so iz zakonodaje umaknili vse besede, ki se nanašajo na spol. Besede 'oče' in ',mati', 'mož' in 'žena' so postale nezaželene, ker naj bi žalile nekatere ljudi. Na Nizozemskem pa otroke v vrtcih sistematično usmerjajo, da se sami odločijo, kakšen spol bodo izbrali.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top