Sreča in veselje! Fantka bosta lahko šla domov k starima staršema!

V Gibanju za otroke in družine smo presrečni, da je tudi Vrhovno sodišče ugotovilo, da je bil odvzem fantkov starima staršema nezakonit ter da so bile kršene tako pravice fantkov kot starih staršev. To pomeni, da se morata fantka čimprej vrniti domov k starima staršema. Od socialnih služb in ministrice pričakujemo, da ne bodo izigravali odločitve Vrhovnega sodišča in bodo omogočili, da bosta otroka čimprej doma pri starih starših.

Pričakujemo, da se bodo vsi vpleteni za zlorabe funkcij opravičili ter fantkoma, ki so ju po krivici iztrgali iz naročja starih staršev, iz svojih žepov izplačali primerno odškodnino za vse gorje, ki so jim ga povzročili.

Franci Donko in Metka Zevnik, Gibanje za otroke in družine.si

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top