Svet Evrope sprejel resolucijo o teoriji spola

Svet Evrope je 22.4. 2015 podprl predlog resolucije o diskriminaciji transspolnih oseb v Evropi. Besedilo države članice poziva naj zakonsko spodbujajo načelo pravice do odločanja o lastnem spolu, da bi lahko transseksualci, med njimi tudi otroci, ne glede na njihov biološki spol v osebnih dokumentih spremenili ime in spol.

Nekdanji predsednik skupine Evropske ljudske stranke pri Svetu Evrope Luca Volonté je ob tem izrazil bojazen, ki je ponekod že realnost, da bodo istospolni starši svoje otroke silili k spremembi spola po njihovem okusu. Navedel je celo primer nekaterih državnih klinik v Skandinavskih deželah, ki preko hormonskega zdravljenja že najstnikom omogočajo spremeniti spol. Raziskave kažejo, da poleg telesne škode, ki jo to povzroči otrokom, takšni posegi prinašajo tudi težke psihološke posledice.

Celoten članek Marjane Debevec si lahko preberete na spletni strani Radia Ognjišče.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top