Ustavno sodišče še vedno molči

Včeraj je imelo Ustavno sodišče že četrič na dnevnem redu družinski referendum. Tudi včeraj še ni odločilo oz. natančneje, ni sporočilo svoje odločitve. Metka Zevnik in Aleš Primc s strani Ustavnega sodišča namreč nista dobila nobene odločitve. Tudi sicer "dobro obveščeni" mediji ne poročajo o odločitvi. Glede na prakso Ustavnega sodišča je možno dvoje: da Ustavno sodišče še vedno ni odločilo ali pa je odločilo in svoje odločitve še ni sporočilo. Ustavno sodišče o zadevi odloča že od meseca aprila.

Leta 2011 je Ustavno sodišče podprlo družinski referendum z odločbo z dne 8. decembra, Civilni iniciativi za družino in pravice otrok ter javnosti je odločitev sporočilo 28.12.

V Koaliciji »Za otroke gre!« na podlagi odličnih strokovnih, pravnih argumentov ter predvsem ob zavedanju, da delamo pravično in plemenito stvar, optimistično, z veseljem in potrpežljivo čakamo odločitev. Pričakujemo, da bo Ustavno sodišče omogočilo referendum, vendar se pripravljamo tudi na drugačno možnost in sporočamo, da bomo z  našim delom nadaljevali ne glede na to, kakšna bo odločitev.

Koalicija "Za otroke gre!"

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top