V Ameriki poroka treh lezbijk, pričakujejo otroka

Tri lezbijke iz Masachusetsa so se »poročile« lani avgusta, v svetovne medije pa je novica prišla v teh dneh. Dve sta bili prej dve leti skupaj »poročeni«, sedaj pa se jima je pridružila še tretja članica skupnosti. V kratkem pričakujejo dojenčka, ki je bil spočet s semenom neznanega darovalca.

Vse tri skupaj spijo v isti postelji. Spolne odnose imajo v troje in tudi v dvoje. »Vzeti si moramo čas vse skupaj, vendar je prav tako pomembno, da vsak par goji svoje osebne odnose«, je povedala Doll Young ena od avgustovskih nevest. 

To je verjetno smer idealne »družine« prihodnosti, kot si jo predstavljajo snovalci padlega Družinskega zakonika in sedanji snovalci »družinske« politike na čelu s SD-jevo ministrico Anjo Kopač Mrak. To je smer, v katero vodi izenačitev zakonske in istospolne zveze, ki jo je Anja Kopač Mrak skušala uveljaviti že, ko je bila državna sekretarka ministra Svetlika.

Ob triletnih razpravah o Družinskem zakoniku so zagovorniki spoštovanja materinstva in očetovstva ter temeljnih pravic otrok opozarjali, da zanikanje pomena materinstva in očetovstva kot naravnega temelja, pomeni, da bo slej ko prej prišlo do zahtev za priznanje zakonske skupnosti več odraslih oseb istega ali različnega spola. To se sedaj očitno v Ameriki že dogaja.

Kako bodo v takih skupnostih živeli otroci brez očeta z dvema, tremi, štirimi, petimi mamami, očitno aktivistov ne zanima. Prav tako jih ne zanima, kako bodo živeli otroci, ki bodo imeli dva, tri, štiri, pet očetov in nobene mame. Lezbijka je lahko dobra mama, vendar tudi dve, tri, štiri ne morejo nadomestiti očeta. Enako je homoseksualec lahko dober oče, ampak tudi dva, trije ali štirje ne morejo nadomestiti mame.

Fotografija vir: economicpolicyjournal.com

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top