V spomin Lenči Ferenčak

Spoznal sem jo, kot se je sedaj izkazalo, v zadnjem letu in pol njenega življenja. Majhna drobna, vitalna, ostrega uma in besede. Dama, a se je rada oblekla tudi kot najstnica, v kavbojke. Ekstravagantna. Zunanji odnos do sveta je imela uporniški. Ko pa si se z njo pogovarjal, je bila izjemno razgledana, topla, čuteča. Dva obraza. A ne dva značaja. Svet je razumela, a ga ni sprejemala takega kot je. Hotela je boljšega. Bolj z resnico in pravico, z lepoto prepojenega. Zato se je upirala.

Na shode Odbora 2014 pred Vrhovno sodišče je pogosto prihajala. Ni stopala v ospredje. Na shodih je bila med ljudmi in igrala za privat publiko, ki je bila ravno takrat okrog nje. Večkrat, ko sem med govorom kakšnega daljšega govorca, šel naokoli, da vidim, kakšno je vzdušje, kako se sliši ozvočenje itn., sem lahko bežno prisostvoval takemu njenemu privat šovu, njenemu vzporednemu programu. Tisti, ki so jim prisostvovali, jo bodo gotovo še posebej pogrešali.

Kljub temu, da sva se poznala kratek čas, sva se odlično ujela. Kot se razumejo sorodne duše.

Z Lenčo imava eno skrivnost. Naj to tudi ostane.

Draga Lenča, počivaj v miru.

Aleš Primc

--------------------------

Pogreb bo v četrtek 31. decembra ob 14.00 na pokopališču na Viču v Ljubljani.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top