• Proti splavu!

V Texasu zaprli večino klinik, kjer so opravljali splav

Po razsodbi zveznega sodišča, bodo v drugi največji državi v ZDA, v Texasu, zaprli večino klinik, na katerih so opravljali splav.

Nekoč je bilo takšnih klinik v Texasu 40, potem je število upadlo na 17, po novem pa jih bo samo še sedem. Kritiki se pritožujejo, da zakon omejuje dostop do splava in kako bomoralo mnogo žensk prepotovati dolgo pot, da bodo prišle do klinike za splav. Navajajo argument, da bo ženska iz El Pasa morala potovati 885 kilometrov, da bo lahko opravila splav v Texasu. Ne povedo pa, da bo vsak otrok, ki bo preživel zaradi te odločitve sodišča, srečen in hvaležen za življenje ter da bo vsaka mama, ki bo zaradi nje donosila otroka, razbremenjena hudih posledic splava na materi, ki na ta način zavrne svojega otroka.

V.V.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top