Vatikan: Legalizacija homoseksualnih zakonskih zvez na Irskem je »poraz za človeštvo«!

Kardinal Pietro Parolin je dejal, da obžaluje referendumsko odločitev na Irskem, ko je 62% volivcev zavrnilo opredelitev zakonske zveze kot zveze moškega in ženske. Med drugim je omenil, da »ne gre samo za poraz krščanskih načel, temveč za poraz človeštva.«

Papež Frančišek je v sredo 27. maja izpostavil tradicionalno učenje Cerkve, da zakonska zveze temelji na zvezi moža in žene. Kot nadškof Buenos Aires se je kot tedanji kardinal Jorge Mario Bergoglio odločno boril proti legalizaciji homoseksualnih zakonskih zvez vkljucno s posvojitvijo otrok v Argentini.

Vir:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top