Vnučka še nimata odgovora na svoje vprašanje: «Babi, kdaj gremo domov?«

Zgodba koroških dečkov je intimna tragična zgodba družine, ki je v času svoje največje stiske potrebovala pomoč in pozornost strokovnjakov, ki so za svoje življenjsko poslanstvo vzeli pomoč sočloveku v stiski. Zato je toliko bolj neverjetno, da v tragično zgodbo koroških dečkov vpleteni »strokovnjaki« na vse načine zavlačujejo vrnitev nemočnih otrok v babičin objem in spodbijajo sodno ugotovljeno resnico o teptanju človekovih pravic nemočni otrokom in njihovim starim staršem. Vsa slovenska sodišča so v žalostnem velenjskem primeru enotna: zavzemanje za vrnitev koroških dečkov v njuno edino družino babice in dedka je pravično in plemenito delo, s katerim je potrebno nadaljevati.

Okrožno sodišče v Ljubljani: zgodba koroških dečkov je v javnem interesu!

Okrajno sodišče v Ljubljani je 10. marca letos izdalo zelo pomembno sodbo v primeru koroških dečkov,  ko je zavrnilo poskus odvetnice CSD Velenje in Slovenj Gradec Simone Marko, da bi dosegla prepoved omenjanja koroških dečkov v medijih. Markova je namreč po navodilu naveze Kopač Mrakove najprej želela izsiliti medijski molk in prepoved omenjanja koroških dečkov v medijih, ker pa ji je sodišče to preprečilo, je povsem izgubila kompas in začela zagovornike koroških dečkov vsevprek kazensko preganjati. Kazensko ovadbo sta si prislužila oba odvetnika babice in Roman Vodeb, za članke, v katerih opozarjam na sodno ugotovljeno krivico pa tudi pisec teh vrstic, Franci Donko.

Sodišče pravi, da je zgodba koroških dečkov naša skupna zgodba

Arogantni levičarski vladi sporočamo, da si bodo pri zaganjanju v slovenske družine polomili zobe. Zgodba koroških dečkov je postala vseslovenska in javna v trenutku, ko je stroka zagrešila hudo napako, ki je zaradi političnih interesov še vedno ne sme popraviti.
Mame, očetje, babice in dedki in vsi ljudje dobre volje! 23. maja 2017 se ob 15.30 dobimo na Trgu Republike!
23. maja mineva obletnica sodbe Upravnega sodišča iz Maribora, ki je prvo spregovorilo o poseganju v človekovo pravico do družinskega življenja nič krivih starih staršev in nedolžnih vnukov.  Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev si skupaj z vami odločno in neomajno prizadeva za pravično rešitev zgodbe koroških dečkov, za njuno vrnitev v edino družino, ki jo imata, k babici in dedku. Pri svojem delu smo zagovorniki koroških dečkov deležni  preganjanja in stalnih poskusov utišanja. Isto se dogaja tudi babici koroških dečkov. Na njo se vršijo pritiski, vpleteni v postopke ji nenehno razlagajo o tajnosti in jo zavezujejo k molku, čeprav nikoli ni razkrila ničesar, razen nekaj svojih občutkov, ki jih je delila z menoj in bila zato takoj klicana na odgovornost. Temu ustrahovanju je treba narediti konec, zato se bomo na družinskem shodu zavzeli za spoštovanje naših vrednot, zahtevali popravo krivice in vrnitev otrok v ljubeč objem babice in dedka.

V torek, 23. 5. ob 15.30 bomo na Trgu republike zahtevali spoštovanje mater, očetov, otrok in starih staršev!

Vse vas, ki boste brali te vrstice, prosim, da se udeležite torkovega družinskega shoda v Ljubljani in tako pomagate rešiti nepredvidljivo usodo nemočnih dečkov. V znak sočutja imejte s seboj kakšno plišasto igračko, ki so koroškima dečkoma še posebej ljube. Zgodba koroških dečkov je naša skupna zgodba, ki nas povezuje v zavzemanju za spoštovanje družinskega življenja. Družina je največ, kar imamo in tega si ne pustimo vzeti!
Z udeležbo na družinskem shodu bomo pokazali,  da postavljamo ljubezen do svojih otrok, vnukov in vseh bližnjih pred delo in ostale, na videz neodložljive obveznosti.
Otroški »A gremo zdaj domov« ima v teh majskih dneh, ko je sodišče razkrinkalo proti družinsko ministrstvo Anje Kopač Mrak, še posebno močan pomen.
V torek bomo v Ljubljani v imenu koroških dečkov skupno izrekli: »Ja, pojdimo domov!«

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top