Miro Cerar in Anja Kopač Mrak, ne gre za vaju. Za otroka gre!

Po sodbi vrhovnega sodišča, ki je v zadevi koroških dečkov presodilo, da so bile dečkoma in starim staršem kršene ustavne pravice, smo v Gibanju za otroke in družine.si pozvali ministrico, naj preneha zadrževati otroka v ujetništvu, saj za to nima več nobenega razloga, ter ju nemudoma vrne v družino babice in dedka. Anja Kopač Mrak še vedno izigrava sodbo Vrhovnega sodišča, saj tega žal ni storila.

Tudi predsednik vlade Miro Cerar na naš poziv, naj ministrici naloži takojšnjo vrnitev otrok, ni odgovoril.
Za medije je izjavil naslednje:"Gre za izredno resno zadevo, tudi tragično. Po tej odločbi vrhovnega sodišča sem zaskrbljen. Takoj ko se vrnem iz tujine, bom moral z ministrico sesti, se pogovoriti, pa tudi sicer bo treba sprejeti zelo jasna stališča ... Takoj po vrnitvi iz tujine se lotimo tega vprašanja."
Žal predsednik vlade Miro Cerar kljub obljubam ni sprejel jasnih stališč, je pa povsem jasno prevzel osebno odgovornost za nadaljnje zavlačevanje takojšnje vrnitve koroških dečkov v njuno edino in pravo družino.

Da je v vladi velika napetost kaže zapletanje Anje Kopač Mrak z izjavami o sodbi Vrhovnega sodišča:

1. Najprej je za Svet na Kanalu izjavila:« Odločitev vrhovnega sodišča je novost v našem pravnem redu, saj je prva, ki bolj natančno pove, kako naj se razume pravica babic in dedkov, torej starih staršev, do družinskega življenja.«

2. Čez nekaj dni je popolnoma obrnila ploščo in rekla, da "v sodbi ni nobenih novih okoliščin".

3. Višek pokvarjenosti pa je cinična izjava: "Opravičilo je še najmanjši del problema, če to babici in dedku kaj pomeni." Ob tem pa trdi, da sodba ne upošteva pravic otrok, ampak samo želje starih staršev. To je seveda popolnoma lažnivo, kar lahko vidi vsak, ki prebere sodbo.

Namesto iskrenega opravičila in takojšnje vrnitve dečkov v njuno edino družino sta babica in dedek koroških dečkov po besedah ministrice takorekoč sebična človeka, ki svoje interese postavljata pred koristi otrok!

 

Ministrica namesto iskrenega opravičila in takojšnje poprave krivice s svojimi besedami raje deli klofute starima staršema, ki sta s smrtjo hčerke in brutalnim odvzemom vnučkov neverjetno veliko pretrpela!

Podtikanje sebičnih namenov starima staršema je hkrati poseg v njuno dostojanstvo in kot takega ga lahko štejemo med psihično nasilje, ki je pogosto prikrito z običajnimi besednimi opisi, ki pa niso odraz resničnega stanja osebe in kot take posegajo v dostojanstvo tistega, o katerem se izrekamo, v tem primeru starih staršev, ki jih ministrica v svoji izjavi omalovažuje.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top