Za protiustavno prepovedjo maše v Kliničnem centru stoji časopis Delo!

Odločitev vodstva Kliničnega centra, da prepove mašo 25.3.2014 ima svoj izvor v čedalje bolj nestrpni uredniški politiki časopisa Delo. Njihova novinarka Nina Krajčinović je zaradi napovedi maše izvedla medijski pritisk v obliki vprašanja o »primernosti te maše v prostorih Kliničnega centra«. Z omenjenim aktivističnim pritiskom se je vodstvo Kliničnega centra v Ljubljani strinjalo in sprejelo radikalni in protiustavni ukrep – protizakonito prepoved verskega obreda.

Kdo je neodvisna Delova novinarka Nina Krajčinović!?

Nina Krajčinović je po izobrazbi sinologinja in sociologinja kulture, trenutno zaposlena kot novinarka Dela. Pred leti je živela v kitajskem Kunmingu. Se je morda navdušila nad kitajsko politiko rojevanja enega otroka in nad femicidom – splavom nerojenih deklic? Leta 2007 je diplomirala na Fakulteti za družbene vede z diplomskim delom »Vizualna propaganda med Kulturno revolucijo na Kitajskem«. "Kulturno nasilje" in medijske likvidacije na Kitajskem jo očitno navdušujejo do takšne mere, da jih izvaja v slovenskem medijskem prostoru. Pri tem je ne ustavi tudi njeno neresnično pisanje, ki ga je pred leti javno razkril njen novinarski kolega.

Zakaj je potrebno odpovedati časopis Delo!?

Časopis Delo v zadnjih tednih stopnjuje svojo nestrpno politiko. Pred tedni je začelo kampanjo za ukinitev duhovne oskrbe v Slovenski vojski ter objavilo intervju s Srečom Dragošem. Vse kaže, da je potrebno čim širšemu krogu posredovati informacije o vedno bolj nestrpni politiki uredništva Delo ter prijatelje in znance spodbuditi k prekinitvi naročnine na ta kristjanofobičen časopis. Vsaka odpoved naročnine na Delo, pomeni manj denarja za kršenje človekovih pravic v Sloveniji.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top