Sodišče ugodilo pedofilu

Oseba obsojena zaradi spolne zlorabe mladoletnice na 5 let zapora je bila kljub zgražanju javnosti oproščena pedofilije, ker je italjansko sodišče ocenilo, da gre za ljubezenski odnos in ne za prisilo.

Šokantna oprostitev se je zgodila decembra 2013 v Italiji, natančneje v Catanzaru. 60-letnemu pedofilu je bilo dovoljeno, da ostane v "romantični" zvezi z 11-letno deklico, ki naj bi bila, po njenih besedah, zaljubljena v njega. On je socialni delavec in je skrbel za deklico, saj je le-ta imela za seboj težko življenjsko izkušnjo in mu je bila zaupana v varstvo. Policija je dobila anonimno prijavo o odnosu in vdrla v njegovo počitniško hišico, kjer so ga našli v postelji z deklico.  Odpeljali so ga na sodišče, ki mu je izreklo 5-letno zaporno kazen. Deklica je kasneje pričevala, da je zaljubljena vanj in želi biti z njim. Zatem je sodišče presodilo, da ne gre za pedofilski napad ampak za ljubezensko zvezo.
Zanimivo je to, da italjansko sodišče ni pomislilo, da je deklica zaradi svoje življenjske situacije čustveno ranjena in je socialni delavec deklico le izkoristil. Zastrašujoče je dejstvo, da imajo ljudje s takšnimi motnjami kot je pedofilija, dnevno dostop do otrok, ki so zaradi težkih situacij prepuščeni sami sebi.

Kdor vsaj malo pozna psihološko dinamiko zlorabe, tega ne bi "kupil". So sodniki res dovolj izobraženi tudi po tej plati? Se nam lahko kaj takega zgodi tudi v Sloveniji? Gre za vključevanje pedofilije v našo družbo, da bi se nam ta oblika zlorabe začela dozdevati kot nekaj normalnega?

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top