Zakaj se tisti, ki ne spoštujejo otrokovih pravic, motijo, ko hočejo ukiniti očetovstvo in materinstvo?

Preberite si razloge za, zakaj je potrebno v nedeljo 20. 12. 2015 oditi na referendum in glasovati proti noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih? Zakonska zveza med možem in ženo matere in očete povezuje z otroki. Razglasitev homoseksualnega razmerja za zakonsko zvezo pa iz zakonske zveze naredi razmerje, ki otroke ločuje od očeta ali od mame ali celo od obeh.

  • Razglasitev homoseksualnega razmerja za zakonsko zvezo sistematično odpira vrata primerom, ko bodo otroci v pravnem smislu imeli več kot dva skrbnika, kot je to že na primer, v Kanadi.
  • Ukinitev zakonske zveze žene in moža sistematično postavlja mamo in očeta v enak pravni položaj z vsemi drugimi odraslimi, saj temelji na predpostavki, da mama in oče za otroka nista pomembna ne potrebna.
  • Razglasitev homoseksualnega razmerja za zakonsko zvezo odpravlja pravno načelo, da je osnovni temelj za vzpostavitev materinskih in očetovski pravic in dolžnosti biološki: mama, ki otroka rodi, in oče, ki skupaj z mamo otroka spočne. Druge možnosti pridejo na vrsto, ko se enemu ali drugemu kaj zgodi.
  • Namesto biološkega načela se s tem postavlja načelo proste presoje o otrokovih skrbnikih. S tem pa se izjemno povečuje vloga države v družinskih odnosih ter s tem vdorom povezane težave, predvsem v škodo otrok.
  • Ukinitev zakonske zveze žene in moža ruši pravno načelo, da ima otrok pravico do odnosa z očetom in z mamo.
  • Ukinitev zakonske zveze žene in moža ter pomena mame in očeta za otroka bo privedlo, do ločitev otrok od očeta ali od mame ali celo od obeh staršev, vendar ne zaradi izrednih okoliščin, ampak sistematično, načrtno in vnaprej.
  • Posvojitev mora biti urejena tako, da otroku zagotavlja mamo in očeta, ki ju je izgubil, , ne pa tako, da odraslim daje otroka, ki ga ti hočejo.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top