Zakaj se odločimo za otroka?

Dr. Veronika Podgoršek je specialistka za družinsko in zakonsko terapijo, ki jo lahko v zadnjem času občudujemo v vlogi strokovne žirantke v oddaji Sanjska poroka. Dr. Veronika Podgoršek je poročena in mati treh deklet. Zelo zanimive so njene kolumne v katerih piše o odnosu med moškim žensko, pa otrocih, nezvestobi in drugih sorodnih temah. Tokrat odgovarja na vprašanje zakaj se odločimo za otroka.

Otroci so naše bogastvo. Nekaj najlepšega, najboljšega, kar se lahko zgodi posamezniku in paru. A dejstvo je, da ni vedno vse tako rožnato, simpatično, ljubeče in še najmanj lahko. Tisti, ki si otrok sicer želijo in jih ne morejo imeti ali morajo za njih skozi peklenske procese umetnega oplojevanja, se ob teh besedah najverjetneje zdrznejo, a kljub temu, ko enkrat otroka le dobijo, različnim frustracijam, ki jih otrok prinese, ne morejo ubežati.

Še posebej pa so frustracije velike za tiste, ki si otrok ne želijo ali jih imajo iz povsem napačnih vzgibov, na primer zaradi krpanja partnerskega odnosa, pridobitve partnerja ali zgolj zato, ker mora par oz. ženska otroka pač imeti, kot dokaz, da je z njo vse v redu. Ob takih primerih bore malo pozitivnega čaka predvsem otroke.

Celoten članek lahko preberete tukaj.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top