Zakaj Slovenska policija dopušča vedno več napadov na katoličane!?

V Laporju blizu Slovenske Bistrice sta v nedeljo 5.2.2017 dva roparja napadla starejšega župnika in njegovo sestro. Zagrozila sta jima s pištolo in nožem ter zahtevala denar. Domačini so zaradi napada pretreseni.  V zadnjih desetih letih je bilo v Sloveniji že več 2.300 napadov na objekte katoliške skupnosti. Leta 2016 pa se je število vlomov in celo telesnih napadov na duhovnike drastično povečalo. Navkljub takšni statistiki Slovenska policija in vlada še naprej zavračata preganjanje storilcev in varovanje cerkva. Varuhinja človekovih pravic molči. Levo usmerjeni mediji še naprej širijo kristjanofobijo. Po javno dostopnih podatkih sodišča sploh več ne preganjajo storilcev kaznivih dejanj, v kolikor ti napadejo duhovnike oz. cerkveno premoženje. V lanskem letu so policisti tako identificirali manj kot 20% storilcev, sodišča pa niti enega storilca niso priprla. Vse kaže, da vstopamo v čas vedno številnejših napadov na katoličane in cerkve. Zato pozivamo vse državljane Slovenije, da zaščitijo svoje cerkve in od lokalne policije zahtevajo stalno varovanje. Prav tako pozivamo slovensko vlado, da čim prej uvede redno varovanje vseh cerkva in župnij v Sloveniji.

Avtor

Mira Milanovič

Pravnica, pro-life feministka in blogerka. Mama treh otrok in ponosna žena.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top