Zaznamovalo teden: Štala v DZ in protestni odhod Gibanja za otroke in družine

Totalna štala v Državnem zboru. Hinavski Brglez. Agresija, laži, lenoba, nestrokovnost in samovšečnost poslancev so jasni vsakemu, ki si za minuto pogleda dogajanje v parlamentu. Vse to se je spet pokazalo 26. 1., ko se je Gibanje za otroke in družine z Metko Zevnik na čelu borilo za spoštovanje pravic vnukov in starih staršev.

Združena levica je prednjačila v agresivnosti in popolnem strokovnem neznanju, takoj pa so ji sledili poslanci SD, SMC in DESUS.

Takšno stanje v parlamentu in državi spodbujajo vsi največji mediji. Še posebej pokvarjeno se je izkazala RTV SLO. Ob tem, da so v neposrednem prenosu pokazali vse sovražne nastope poslanca Združene levice Kordiša in hinavsko obnašanje šefa parlamenta Brgleza, pa niso pokazali obrazložitve protestnega odhoda predstavnikov Gibanja za otroke in družine. Sam odhod so ujeli za rep tako, da so pokazali predstavnike Gibanja za otroke in družine samo v hrbet. Gledalci tako sploh mogli ne videti ne razumeti, kaj se je dogajalo. V tistem času so raje kazali samovšečne in posmehljive grimase Brgleza. Tudi v dnevnih poročilih največji mediji poslanski sovražnosti do nerojenih otrok, 8000 podpisnikov zakona, ter vseh, ki spoštujejo mame, očete in stare starše niso namenili niti trenutka medijske pozornosti!

Za drug višek hinavščine je poskrbel Milan Brglez naslednji dan po seji. Metki Zevnik je poslal ogorčeno pismo, kako nedopustno se je obnašal Kordiš. V njem piše, kako ga obsoja itn. Metki Zevnik se je za izpade Kordiša tudi opravičil. Zanimivo, opravičil se je za Kordiševe izpade, ne pa za svoje katastrofalno vodenje ter posmehljiv in žaljiv odnos do Metke Zevnik. Poglejte si njegovo obnašanje na seji (od 0-39 min), da boste sami videli, kako hinavsko je to počel.

Glas za otroke in družine v Državnem zboru je še bolj potreben, kot je kazalo do sedaj. Štalo v Državnem zboru je treba skidati. To je nujno potrebno, da bomo vsi skupaj lahko boljše živeli.

ZAKON PRINAŠA:

1. Stari starši bodo lahko prevzeli skrb za vnuka in ga tudi posvojili v primeru, da otrok ostane brez staršev; seveda, če bodo pri močeh in bodo to želeli ter bo to najboljše za otroka.
2. Pristojni organ bo moral pri imenovanju skrbnika upoštevati poslednjo voljo enega ali obeh staršev, če sta jo izrazila v obliki notarskega zapisa ali na kakšen drugačen nedvoumen način. Sprememba zakona predvideva tudi, da se pri določitvi skrbnika za otroka, če se staršema kaj zgodi, upošteva želje in predloge njegovih starih staršev, če je to v korist otroka. (Te rešitve temeljijo na t.i. načelu nepretrganost otrokove vzgoje, ki ga določa Konvencija o otrokovih pravicah (3. točka 20. člena)).
3. Zaradi varovanja otrokove koristi se staršem, ki so zaradi storitve kaznivega dejanja hujših telesnih poškodb v družini, uboja ali umora zakonca, oziroma partnerja, svojega otroka ali otrokovih starih staršev, nemudoma odvzame roditeljska pravica. Nevzdržno je, da taki starši iz zapora uveljavljajo roditeljsko pravico in s tem določajo življenje otrok, ki so jim prizadejali tako hudo krivico (kot npr. v t i. velenjskem primeru).

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top