ZDA: Še ena velika zmaga za zagovornike pravic otrok!

V ameriški zvezni državi Teksas so zagovorniki pravic otrok dosegli še eno zgodovinsko zmago. V petek 12.7.2013 so v tamkajšnjem Senatu z 19 glasovi za in 11 proti potrdili predlog, ki še bolj varuje pravico do življenja in na 20 teden nosečnosti omejuje sporni dostop do splava. Čeprav gre za omejevanje t.i. »pravice do smrtne kazni otrok«, pa so proabortivne in liberalne skupine, pod vodstvom demokratov, tekmovale v žaljenju, manipulacijah in pritiskih na poslance.

Zakon omejuje splav na 20 teden

Potrjen zakon bo podpisal tamkajšnji guverner Rick Perry, ki je že izjavil, da bo to storil v naslednjih dneh. Poslanci so s sprejemom nove zakonodaje omejili tudi uporabo abortivne tabletke RU-486, s katero se izvajajo splavi. Zvezna država Teksas postaja tako že trinajsta  država v ZDA, ki je omejila pravico do splava na dvajseti teden nosečnosti. Do sedaj je veljalo, da je splav mogoč do 26 tedna.

Zagovornikom splava so odvzeli iztrebke in urin!

Pred parlamentom so se zbrale številne nevladne skupine, ki se zavzemajo za pravice nerojenih otrok in za ukinitev smrtne kazni nad otroki. Med slogani je bil tudi napisi »Otrok že čuti bolečino«. Nekateri zagovorniki splava so se udeležili seje senata kot obiskovalci in so s seboj prinesli med drugim tudi iztrebke in urin za obmetavanje poslancev. Omenjeno jim je odvzela varnostna služba.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top