12. MAJ - DAN MEDICINSKIH SESTER

12. maja 1820 se je rodila medicinska sestra, humanistka in ustanoviteljica modernega sestrinstva Florence Nightingale. Mednarodni dan praznujemo in od leta 1965.

Medicinske sestre in tehniki si vsekakor zaslužijo svoj dan. Svoja življenja posvečajo skrbi, negovanju in zdravljenju najšibkejšim – plemenito poslanstvo v pravem pomenu besede.  Kljub napornemu delu podnevi ali ponoči večini uspe ohranjati nasmeh in bodriti svoje paciente v težkih trenutkih, ki jih je vedno preveč. Saj sočutnemu človeku srce zakrvavi ob pogledu na hudo bolnega otroka, starša številne družine z malimi otroki, kot na starčka, ki ljubi to življenje in se še ne bi rad poslovil…  Hudo je, ko se kljub velikemu trudu ne konča, kot bi se moralo. Z življenjem. A to je življenje.

Huje je tam, kjer se ne bori za življenje. Tam, kjer je odločitev končati življenje. Ker je tako bolje za otroka, pravijo. Kako se tam počutijo zaposleni, tisti s sočutjem? A služba je služba, pravijo.

In vendar rešitev obstaja! Imenuje se ugovor vesti. Več ga bo, lažje ga bo uveljavljati. Tako bo manj strtih src mamic n zaposlenih. Zaživelo bo več življenj, mogoče med njimi Andrea Bocelli,  Lionel Messi, Christiaan Bernard ali pa celo Mati Terezija, Dominik Savio , papež Pavel II –  ker VSE POTREBUJEMO!

Zato vsem medicinskim sestram in tehnikom PRISRČNE ČESTITKE IN ISKRENA HVALA  za njihov trud in požrtvovalnost v naših najtežjih trenutkih življenja!

Amedea Rodman

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top