Aktivistka časopisa Delo zahteva umik članka na 24kul.si

Aktivistka časopisa Delo Nina Krajčinović, ki je sprožila afero "prepoved maše za nerojene otroke v Kliničnem centru" zahteva umik članka na 24kul.si, v katerem je predstavljen del njene življenjske poti in dosedanjega delovanja. V njenenem diplomskem preučevanja kitajske kulturne revolucije in njenih posledic je avtorica članka iskala razloge, zakaj Nina tako neargumentirano in brez usmiljenja nastopa proti pravici vsakega - tudi nerojenega - otroka do življenja in opravljanju svetih maš za nerojene otroke. Nina pravi, da se zaradi članka čuti razžaljena.

V svoji zahtevi ne piše, kaj naj bi bilo v besedilu neresničnega ali žaljivega. Pred leti je celo znani režimski komik Tone Fornezzi Tof ugotovil, da je Nina nekoliko nagnjena k laganju. Zato bi bilo prav, da bi svoje navedbe podrobneje pojasnila.

Ne glede na to. Portal Zavoda Kul.si je eden najbolj kulturnih portalov v Sloveniji. Naš namen ni nikogar žaliti. Zato je avtorica članka spremenila en stavek, za katerega misli, da Nino najbolj boli. Upamo, da bo ta zgled uvidevnosti sprejela tudi Nina in ne bo več tako strupeno napadala pravice vsakega otroka do življenja in preganjala sv. maše za nerojene otroke.

Nina ima nekaj prav. Članek je nepodpisan. Slovenija žal ni svobodna, pravna in demokratična država za vse. Mnogi odlični predvsem mladi pisci si ne upajo pisati pod svojim imenom in priimkom, saj se bojijo preganjanja, izgube služb oz. da je sploh nikoli ne bodo dobili. V takem stanju duha nočemo izpostavljati svojih sodelavk in sodelavcev nestrpnosti in linču. Naši bralci so to sprejeli z razumevanjem, saj tudi mnogi, ko nam pišejo, prosijo, naj njihovo pismo objavimo anonimno. Želeli bi si, da bi živeli v resnični svobodi za vse, kjer bi se vsak brez strahu in tveganja za svojo prihodnost lahko podpisal pod svoje mnenje. Upamo, da bo čimprej tako.

Aleš Primc

V nadaljevanju v celoti objavljamo pismo Nine Krajčinović z dne 29.4.2014.

"Pozdravljeni,

Na vaši spletni strani je bil dne 23.3.2014 objavljen zapis z naslovom Za protiustavno prepovedjo maše v Kliničnem centru stoji časopis Delo"
(http://24kul.si/za-protiustavno-prepovedjo-mase-v-klinicnem-centru-stoji-casopis-delo),
v katerem ste se popolnoma neutemeljeno spravili name osebno. V zame žaljivem in predvsem neresničnem (ter nepodpisanem) zapisu so neutemeljene obtožbe in sklepanja o moji osebnosti, ki grobo posegajo v mojo integriteto in dobro ime.
Prosim vas, da zapis najkasneje do 5.5. odstranite, sicer bom morala uporabiti vsa pravna sredstva, ki jih imam na voljo, da to tudi storite.
V pričakovanju vašega odgovora in predvsem odstranitve zapisa s spleta, vas lepo pozdravljam, Nina Krajčinović
--

Nina Krajčinović
Ljubljanska redakcija, Delo"

Kako Delo umika in popravlja žaljive in neresnične navedbe?
Hvala vsem, ki ste prispevali k preklicu prepovedi maše in molitve za nerojene otroke in njihove starše

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top