Aleš Primc kandidira za mestnega svetnika v Ljubljani!

Aleš Primc kandidira za mestnega svetnika v Ljubljani. Prosili smo ga, da posebej za 24kul.si, predstavi razloge zakaj se je odločil za kandidaturo in kaj želi kot mestni svetnik v Ljubljani narediti.

Zakaj ste se odločili, da boste kandidirali za mestnega svetnika v Ljubljani?
Prepričan sem, da gre Ljubljana v napačno smer – to je smer Zorana Jankoviča in korupcije. Razlog zakaj je zavladala takšna politika je en sam: ker se dobri ljudje nočejo ukvarjati s politiko. Prepričan sem, da morajo imeti v mestnem svetu prestolnice svoje predstavnike tudi dobri in pošteni prebivalci. In prav za to sem se odločil, da kandidiram. Imam številne izkušnje z javnim delovanjem in sem prepričan, da bodo imeli vsi ljudje, ki me bodo podprli in izvolili, odličnega predstavnika, ki se bo boril za njihovo lepše in boljše življenje v Ljubljani.

Kandidirate na skupni listi Slovenske ljudske stranke in vaše stranke Glas za otroke in družine. V javnosti je ta odločitev naletela na odobravanje. Je bilo težko priti do dogovora?
Slovenska ljudska stranka je po nedavnem kongresu odločena, da se vrne med najpoomembnejše stranke v Sloveniji. To me veseli. Del te poti je tudi odprtost za sodelovanje. S predstavniki Slovenske ljudske stranke smo se hitro dogovorili, saj smo si vsebinsko zelo blizu. Po zelo pozitivnih odzivih vidim, da bo skupna lista Slovenske ljudske stranke in stranke Glas za otroke v Ljubljani uspešna. To pa bo tudi podlaga za nadaljnje tesnejše sodelovanje. Pomembno je, da desne stranke sodelujemo, saj se je izkazalo, da imajo ljudje najrajši sodelovanje in zavezništva. 


Kakšen je volilni program liste SLS in Glas za otroke za Ljubljano?
Življenje v Ljubljani je zaradi Jankovićeve korupcije za Ljubljančne čedalje dražje. Tako ne more iti več naprej. Nujne so pocenitve, ki pa ne bodo pomenile nižanja kvalitete storitev.
Izvesti je potrebno naslednje rešitve:
-         cenejši in hitrejši javni prevoz (enotna vozovnica za celotno Ljubljano, za vlak in vse vrste avtobusov),
-         poceniti vrtce in omogočiti vsakemu otroku vrtec blizu doma,
-         poceniti položnice za plin in ogrevanje z mestnim toplovodom, saj so manipulativni stroški za distribucijo plina in toplovoda previsoki,
-         poceniti stanovanja za mlade družine z uvedbo 150 € mesečne subvencije za kredit ali najem za slovenske mlade družine,
-         zagotoviti brezplačno parkiranje domačinov pred svojim domom,
-         poceniti privatne investicije v hišne naprave za čiščenje odpadnih vod s subvencijo za male čistilne naprave,
-         poceniti pogrebne storitve, saj je nesprejemljivo, da običajen pogreb na Žalah stane okoli 1.600 EUR brez petja in cerkvenega obreda,
-         zagotoviti, da se bodo Ljubljančani po ljubljanski obvoznici vozili brez vinjete,
-         zagotoviti je potrebno večja vlaganja v ljubljansko podeželje in primestje, ki sta po krivici investicijsko zapostavljena.

Prejšnji mesec so odmevali vaši nastopi v javnosti, ko ste organizirali dva shoda v podporo dr. Tadeju Strehovcu. Spet ste tam, kjer smo vas v zadnjih letih veliko videvali, na shodih pred sodiščem...
V podporo krivično preganjanemu duhovniku dr. Tadeju Strehovcu se je oblikovala koordinacija »Mi ne sodimo, mi pomagamo!«. Zaradi dolgoletnih izkušenj boja za pravičnejše pravosodje, sem bil predlagan, da prevzamem njeno vodenje. To sem storil z veseljem, saj je dr. Strehovec moj dolgoleten prijatelj, poleg tega pa gre za tako resno zadevo, da kristjani ne smemo ostati tiho. Državno tožilstvo preganja duhovnika, ker se je zavzel za pravico do molitve za nerojene otroke pred ljubljansko porodnišnico! Tega državno tožilstvo ne preganja nikjer na svetu, razen v Sloveniji in morda še v Severni Koreji in kakšni radikalni islamski državi. Ko se pogovarjam s kolegi iz tujine, ne morejo verjeti, da se sredi Evropske unije dogaja tako škandalozen sodni proces. Naslednja obravnava bo 16. januarja in takrat bo tudi naslednji shod v podporo dr. Strehovcu,

Kdo je vaš kandidat za ljubljanskega župana?
Osebno in stranka Glas za otroke in družine podpiramo dr. Anžeta Logarja. Ga osebno poznam in cenim. Ima izjemne zasluge, da vemo kam so odtekale milijarde EUR našega denarja iz državnih bank. 

Kako vam lahko Ljubljančani oddamo glas?
Vse bralce, njihove domače in prijatelje vabim, da gredo na volitve. Na glasovnici za mestni svet morate narediti dve stvari:
- obkrožite št. 12 za skupno listo SLS in Glas za otroke in družine in nato vpišite št. 5 v okenček na koncu vrstice - s tem oddate glas zame. Za vaš glas podpore se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Koliko glasov pričakujete?
Za vsak glas bom zelo vesel. Ko se pogovarjam z ljudmi čutim podporo in pričakovanje mnogih, da začnem delovati tudi v mestnem svetu. Želim si, da bi me podprlo vsaj okoli 300 do 400 volivk in volivcev.

Hvala za pogovor in veliko sreče na volitvah.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top