Ali bo na katoliški šoli v Šentvidu in pri katoliških skavtih prepovedano učiti temeljne naravne in krščanske vrednote!?

Poslanci so pred dnevi kontroverzno opredelili zakonsko zvezo kot »skupnost dveh oseb«. S tem pa so uvedli novo državno ideologijo, ki jo bodo vsiljevali vsem otrokom in staršem – pa naj bo to v državnih ali zasebnih katoliških šolah. To potrjujejo dogodki in nasilje, s katerim se soočajo v ZDA, kjer imajo to ideologijo že uzakonjeno.

Državni inšpektorji napadli nadškofa, ker hoče v svojih katoliških šolah, da se uči katoliški pogled na družino!

Šolski inšpektorji v San Franciscu so prejšnji teden napadli tamkajšnjega nadškofa, ker je zahteval, da v katoliških šolah učijo krščanski pogled na družino. Po njihovem mnenju, naj bi bilo to diskriminatorno do homoseksualcev, lezbijkin transseksualcev, zato mestna oblast napoveduje tožbo. To pa še ni vse! Še hujši škandal je, da je 80% vseh učiteljic in učiteljev na katoliških srednjih šolah napadlo nadškofa Salvatora Cordileoneja in podpisalo peticijo proti njemu. V peticiji ga obtožujejo, da seje nezaupanje in strah. Kaj je njegov po njihovo njegov greh? To, da je nadškofija objavila namero, da bo v šolske učbenike, ki se uporabljajo v zasebnih katoliških šolah vključila navedbe iz Katekizma Katoliške Cerkve glede družine in zakonske zveze z namenom, da se promovira katoliški pogled na življenje, zakonsko zvezo in družino. Namesto, da bi naletel na podporo med učitelji, ki so zaposleni v katoliških šolah, je naletel na hudo javno nasprotovanje in kritike. Nadškof je s tem ugotovil, da večinoma v katoliških šolah delajo učitelji, ki nasprotujejo katekizmu Katoliške Cerkve. To je žalostno dejstvo, hkrati pa je dobro, da je to dejstvo postalo javno. Kaj ostane nadškofu? Če v »Katoliške« učne ustanove ne bo uspel vrniti katoliškega nauka, mu ne bo ostalo drugega, kot da proda šole. To bi imelo sicer pozitivne učinke na proračun nadškofije, ki letno namenja velike vsote za vzdrževanje tega nekatoliškega šolskega sistema, ta denar pa bo lahko nadškofija namenila za socialne in druge programe. 
“Prepričani smo, da je jezik v predlaganem učbeniku škodljiv v naši družbi in  ustvarja atmosfero strahu in nezaupanja,« pravijo v pismu učitelji katoliških šol, ki so napadli nadškofa Salvatora Cordileoneja.
To sporno peticijo, s katero javno nasprotujejo nadškofu San Francisca, je podpisalo 355 učiteljev iz srednjih šol Sacred Heart Catholic Prep, Serra High School, Archbishop Riordan, in Marin Catholic.

Mestna oblast namerava tožiti nadškofijo!

Pred enim tednom je Odbor nadzornikov v San Franciscu soglasno sprejel resolucijo, v kateri so imenovali prizadevanja nadškofa Cordileona, da obvaruje katoliško etiko »nasprotno vrednotam San Francisca kot so načelo nediskriminacije, ženske pravice, inkulzivnost in enakost za vse ljudi.« Vse to so besede, s katerimi hočejo v katoliških šolah zatirati in prepovedati poučevanje krščanskih vrednot.
V resoluciji zahtevajo, da mora nadškofija »v polnosti spoštovati pravice učiteljev in vodstva ter v ta namen sklepajo delovne pogodbe, v katerih bo spoštovala njihove pravice kot tudi spoštovala ugovor vesti posameznih učiteljev, da sami sprejemajo moralne odločitve zunaj delovnega mesta (se pravi, da se lahko učitelji na katoliških šolah lahko npr. poročijo z osebo istega spola, ali da so transeksualci oz. transvestiti).
Časopis San Francisco Chronicle je zapisal, da je nadzornik Mark Farrell, sicer katoličan, dejal »mestni uradniki preučujejo možnost tožbe in sodnih postopkov proti nadškofiji, ki bi ji preprečili diskriminatorno delovanje…”
Osem odvetnikov iz San Francisco je poslalo pismo nadškofu Cordileonu (17.2.2015), v katerem so mu povedali, da so njegova prizadevanja v »nasprotju z zakonodajo in da tvorijo okolje diskriminacijo ter kršijo pravice zaposlenih kot tudi vzbujajo alarmantna sporočila mladim, ki so v nasprotju z osebnimi svoboščinami in so razdiralna.” Prejšnji mesec so nasprotniki nadškofa najeli posebnega specialista za PR komunikacije z namenom, da se v javnosti zoperstavijo nauku Katoliške Cerkve v katoliških šolah.

Združena levica: Zasebne šole bodo morale učiti državno ideologijo, ali pa ne bodo dobile javnega denarja!

Slovenski homoseksualni lobi se zaveda, da bo z redefinicijo zakonske zveze ustvaril razmere za preganjanje katoličanov v Sloveniji. V ta namen že tri leta intenzivno delajo na dveh področjih: sprememba šolskih programov in sprememba zaposlitvene zakonodaje (pod izgovorom nediskriminacije). Homoseksualni lobi (združen v Združeni levici, stranki Mira Cerarja, SD, ZAAB in del DESUSa) je v Državnem zboru izsilila kontroverzno redefinicijo zakonske zveze z namenom, da odprejo vrata omejevanju verske svobode, diskriminaciji katoličanov pri zaposlovanju, spremembi šolskih programov in izsiljevanju katoliških šol. Čas je, da se upremo!

R. I.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top