Ali je premier Miro Cerar prelisičil volivce?

Vsiljuje se mi razmišljanje, da je Miro Cerar, ko je nagovarjal volivce, da mu dajo na volitvah svoj glas s tem, ko je poudarjal, da je veren in da zagovarja krščanske vrednote, torej krščanski etos, prelisičil volivce.

Redefinicja pojma družine v družinskem zakoniku, ki šteje dve osebi za družino in jo njegova stranka in on sam zagovarja, je vsiljena ideologija spola, ki nasprotuje naravni definiciji družine, ki je uveljavljena že tisočletja kot naravna danost in je zame vrednota. Že v mladih letih so nas pri predmetu marksizma učili, da je družina osnovna celica družbe. Družina se ve kaj je, ali ne? To ni politična tvorba, temveč danost, ki nam jo je dala narava. Sedaj bodo v šolah v učni sistem uvajali novo teorijo spola, ki nasprotuje vrednotam in etosu, po katerem smo bili večina vzgojeni. Mene niso vzgajali, da sem lahko v haremu ena izmed štirih ali več žena enemu možu. Ali bodo v bodoče tudi te skupnosti družina? Utemeljevali bodo zahteve, da so to njihove človekove pravice imeti več žena, ker to hočejo.

Za moje pojmovanje je družina matere in očeta vrednota, ki je nedotakljiva in lastna naši kulturi in civilizaciji. Istospolno usmerjeni so suha veja naroda. Oni imajo pravico do svojega intimnega življenja, do zakonske ureditve njihovega posebnega statusa, ne more pa se zaradi njih razvrednotiti družine moža in žene ali ženske in moškega. Ne more se pa zaradi teh vprašanj posegati v družino in uvajati ideologijo spola v šole. Tu se pa vse neha. Stop! To je politična ideologija, ki hoče vsiljevati ljudem vrednote, kako naj mislijo in živijo in kako naj vzgajajo svoje otroke. Ali niste morda trčili v druge človekove pravice?

Politika nekaterih političnih strank me žal spominja na neka zgodovinska dejstva, ki niso prinesla nič dobrega. Namreč v Sovjetski zvezi so od leta 1939 dalje v šole uvedli obvezno eno uro na teden protiverskega pouka po osnovnih in srednjih šolah. Ustanovili so fakulteto za protiversko vzgojeslovje. Mladini so prepovedali hoditi v cerkev. Slušatelji medicine so bili dolžni obiskovati protiverske tečaje. Ob 25. obletnici sovjetske vlade 1942. je zveza borbenih brezbožnikov sklicala kongres. Zapisali so : " Napočil je odločilen čas zoper vero v vzhodni in jugovzhodni Evropi." Vera je še, Cerkve tudi - boljševiki so pa propadli, Putin hodi v Cerkev in spoštuje tradicijo naroda.

Stranke, ki s takšnimi "eksotičnimi "predlogi dosegajo svoje politične cilje tudi tako, da izrabljajo manjšino, konkretno drugače spolno usmerjene, so vredne premisleka, da se vprašamo kam gremo. In tu so nenazadnje še naši otroci, ki imajo svoje človekove pravice. Vzgoja otrok v istospolni skupnosti odpira številna vprašanja, na katera so dale številne raziskave in razprave tudi številne odgovore, ki jih je treba upoštevati.

S takšno aroganco nam ne boste vsiljevali svoje politične ideologije, ki nima nič skupnega z vrednotami večine. Ljudje so bili dovolj jasni na zadnjem referendumu.

Lobiji, ustavite se in imejte mero razuma.

Vaš modernizem stranke, menjavanje imena in embalaže pred volivci spoštovani premier, so me zelo razočarali. Etika ni prazen okvir, temveč vsebina. Vzemimo oblastnikom moč, ki si jo prisvajajo preko vseh razumnih meja!

Tatjana Malec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top