To je barbarstvo! S temi besedami ekvadorski predsednik nasprotuje absurdni in nevarni teoriji spola

Quito – V svojem zadnjem nastopu za javnost v letu 2013, je Ekvadorski levičarski predsednik kritiziral gendar ideologijo (teorijo spola), ki jo je imenoval »absurdno« in »zelo nevarno.« »Da naravno ne obstajata moški in ženska, da biološki spol ne določa moškega ali ženske, ampak ga določa »socialno okolje« in da ima posameznik pravico do odločitve ali bo moški ali ženska. Prosim! Dajte no! Tega ne vzdrži nobena analiza!«je vzkliknil predsednik.

Ekavdorski predsednik Rafael Correa »To niso teorije,« je nadaljeval, »ampak čisto in samo ideologije.«

Opozoril je javnost, da te »ideologije« obstajajo samo za opravičevanje življenjskega stila tistih, ki jih uvajajo. »Spoštujemo jih kot osebe,« je pojasnil. »Toda ne podpiramo tega barbarstva.« Dejal je tudi, da je naklonjen feminističnemu gibanju, ki si prizadeva za enake pravice moških  in žensk.  »Podpiramo jih z vsem srcem.«Kljub temu se je opredelil proti »fundamentalizmu«, ki predlaga absurdne stvari. »To,« je dejal, »ni prizadevanje za enake pravice, ampak za enakost v vseh pogledih: »Da moški izgledajo kot ženske in ženske kot moški. Dovolj! Ne poskušajte vsem ostalim vsiljevati tega. In ne vsiljujte tega mladim,« je dejal. »Hvala Bogu, moški in ženske smo si različni, smo komplementarni.«

Razložil je, da ne namerava vsiljevati nobenih stereotipov, toda dobro je, da ženska živi svoje ženske lastnosti in moški svoje moške.

Opozoril je svojo publiko, da bo zaradi svojih izjav označen kot »nazadnjaški in kot pračlovek,« vendar vztraja pri tem, da je ideologija spola »zelo nevarna«, ker ruši naravno družino, ki »bo na srečo ostala temelj naše družbe.« »Nič več ne bom veljal za levičarja... če nekdo, ki nasprotuje splavu ne more biti levičar.«  »To je barbarstvo,« je vzkliknil. »To nima nič opraviti z levimi ali desnimi… to so moralna vprašanja.« Po poročanju LifeSite News v oktobru, je predsednik Correa izjavil, da bo raje odstopil kot sprejel zakon, ki bi legaliziral splav v Ekvadorju, in tako zavrnil velikanski pritisk Združenih narodov in Observatorija človekovih pravic, naj legalizira splav. Decembra se je srečal tudi z voditelji gibanj homoseksualnih aktivistov in ostal neomajen v nasprotovanju »poroki« homoseksualcev.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top