Bodite prijazni: Duhovna posvojitev nerojenega otroka

Oseba, ki duhovno posvoji nerojenega otroka se odloči, da bo vsak dan 9 mesecev molila za otroka, ki mu grozi splav. Njegova mama se je znašla v stiski, nenačrtovani, mogoče celo neželjeni nosečnosti in razmišlja o splavu. Z vztrajno molitvijo zanj in za njegove starše pa lahko Bog poseže tja, kamor mi ne moremo - v srce mame, ki se odloča, da bi tako zmogla sprejeti življenje. Splav namreč ugasne eno srce in zlomi vsaj še eno srce, srce mame. Pogosto pa tudi očeta, bratov, sester, dedkov, babic.

Molitvena zaobljuba, ki se jo moli le prvič:

Presveta Devica Marija! Navdahnjen(a) z željo, da pomagam rešiti življenje nerojenih, se jaz (ime) trdno odločim, da bom od današnjega dne devet mesecev redno molil(a) za dete, ki mu grozi splav, za njegovo mamo in očeta in tako duhovno posvojil(a) tega otroka, čigar ime pozna samo Bog.

Moli se vsak dan 9 mesecev:

Gospod Jezus,
na priprošnjo tvoje Matere Marije,
ki te je z ljubeznijo nosila in rodila,
in svetega Jožefa,
moža žive vere in zaupanja
v Božjo previdnost,
ki je skrbel zate,
te prosim za nerojeno dete,
ki sem ga duhovno posvojil(a),
ker mu grozi smrtna nevarnost.
Prosim te, daj njegovim staršem
moči, poguma in ljubezni,
da svojemu otroku podarijo življenje,
ki si mu ga ti naklonil.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top