• vir fotografije: Pixabay

Spomin na splav: Bolečine ne preboliš nikoli

Pozdravljeni. Z vami želim deliti dogodek svoje mame, ki je morala narediti splav. 

Pred natanko 40. leti je moja mama prebolevala neko hudo gripo in so jo bolela tudi pljuča. Zato je zdravnik naredil rentgen pljuč. Takrat še niso imeli drugih, manj agresivnih naprav.

Kmalu za tem pa je mama ugotovila, da je noseča. Bilo je čisto na začetku, otrok je bil star kakšen mesec dni. Posvetovala se je z zdravnikom. Povedal ji je, da je obsevanje zagotovo pustilo posledice na plodu in ji svetoval splav.

Mami je bilo zelo hudo, želela si je namreč še enega otroka, ampak zdravnikovi razlogi so jo prepričali in je naredila splav. Seveda ji je bilo velikokrat hudo, bolečina je še danes velika, zato jaz pričujem namesto nje. 

Mateja Jamnik, 42 let

Spoštovani bralke in bralci,

 

na www.24kul.si odpiramo rubriko "PRIČEVANJA". V njej bomo objavljali pričevanja mater, ki so iz kakršnegakoli razloga naredile splav, tistih, ki so ga hotele pa so si premislile, ter mater, ki jim je bilo svetovano, naj naredijo splav, iz kakršnegakoli razloga, pa so se odločile, da ga ne bodo naredile. Prav tako bomo objavljali spomine in  izkušnje s splavom očetov, bratov in sester. Pričevanja pošljite na naslov: info@24kul.si s pripisom v zadevi: PRIČEVANJE.

 

Prosimo, da ob pričevanju navedete:

1. vaše ime in priimek ter kraj iz katerega prihajate
2. vašo željo ali se vaše pričevanje objavi anonimno ali z navedbo imena in priimka (v primeru, da ne želite objave imena in priimka bomo zagotavljamo popolno diskretnost)

 

Vsem pričevalcem se vnaprej lepo zahvaljujemo za pogum in prispevek k ozaveščanju o posledicah splava.

 

uredništvo 24kul.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top