Čestitamo: V Abhaziji so že prepovedali splav deklic in dečkov!

Abhazijski predsednik Raul Khadzhimba je podpisal zakon o prepovedi splava. »Parlament je sprejel zakon, predsednik ga je podpisal in z današnjim dnem je začel veljati.«, je za Interfax-Religion dejal izvršni direktor Teološke fundacije sv. Gregorja Leonid Sevastyanov.

V okviru omenjene organizacije so ustanovili neprofitni organizacijo Let's Preserve Life Together z namenom, da nasprotujejo splavom. "Izvajali smo prizadevanja za človekove pravice v Abhaziji. Poslanci so zato lahko spoznali, da je mogoče zaščititi pravico otrok samo, če se prepove splav. Ta odločitev je precedens v zgodovini gibanja za človekove pravice.«  je dejal Leonid Sevastyanov. Upa da bo sprejem tega zakona spodbudila druge ruske regije, da bodo ustrezno spremenile svojo zakonodajo v korist otrok.

Vir:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top