Danes se začenja referendumska kampanja za zaščito otrok!

Začenja se kampanja pred referendumom, na katerem bodo 20. decembra volivci odločali o uveljavitvi sporne novele zakona o zakonski zvezi. V kampanjo so se do zdaj vključili: sovoditelja Koalicije "Za otroke gre!" Metka Zevnik in Aleš Primc, Klub Češplja,  SDS, NSi, ZaAB, Piratska stranka Slovenije in Roman Vodeb: Levičarji za pravice otrok do očeta in matere. Vlada v kampanji ne bo sodelovala.

Ob začetku kampanje pred referendumom o uveljavitvi novele zakona o zakonski zvezi je Državni volilni komisiji danes do 8. ure podatke sporočilo pet organizatorjev kampanje. Vključitev v referendumsko kampanjo je že pred današnjim začetkom sicer napovedala večina parlamentarnih strank, vlada pa v kampanji ne bo sodelovala. Referendum bo 20. decembra.

Organizatorji referendumske kampanje morajo najkasneje do torka Državni volilni komisiji sporočiti podatke o organizatorju in odprtju posebnega transakcijskega računa za kampanjo.

Koalicija Za otroke želi jasna pravila


Po pričakovanjih se bo v kampanjo vključila tudi pobudnica referenduma koalicija Za otroke gre, v kateri opozarjajo na pomen urejenih in ažuriranih volilnih imenikov. Zahtevajo tudi, da mora biti najmanj tri tedne pred referendumom znano število glasov, potrebnih za uspeh referenduma.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top