Dnevnik pritiska na ustavne sodnice in sodnike, da bi spremenili odločitev

Vse kaže, da je Dnevniku eden od nezadovoljnih ustavnih sodnikov oz. sodnic sporočil vse podrobnosti glasovanja in odločitve o družinskem referendumu, nato pa so jih javno objavili. V današnji izdaji se pritisk nadaljuje s člankom z naslovom: Referendum o istospolnih parih: bi se lahko eden od sodnikov še premislil?

Pustimo ob strani neposrečen naslov, saj to ne bo referendum istospolnih razmerjih, ampak referendum o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter o pravicah otrok, staršev in starih staršev, ki jih zakon Združene levice ogroža. V tem trenutku je bolj ključno vprašanje, kdo od ustavnih sodnic in sodnikov je Dnevniku posredoval zaupne informacije o poteku postopka na Ustavnem sodišču? Gre za grobo kršitev poslovnika Ustavnega sodišča, ki je lahko tudi razlog za razrešitev ustavnega sodnika oz. sodnice, oz. njegovo izključitev iz konkretnega postopka.

Predsednik Ustavnega sodišča bi moral v tem primeru nemudoma sprožiti preiskavo ter ukrepati in s tem zagotoviti verodostojnost Ustavnega sodišča, kot najvišje veje sodne oblasti v državi. Verodostojnost Ustavnega sodišča spričo izdaje tajnih podatkov poteka postopka je sedaj na nitki. Pritiski, ki se na tej podlagi od tedaj naprej izvajajo na ustavne sodnice in sodnike s strani medijev, še posebej enega izmed, jo še dodatno ogrožajo.

Koalicija "Za otroke gre!" je stranka postopku, ki s temi razkritji upravičeno ugotavlja kršitve postopka in poslovnika Ustavnega sodišča ter pričakuje ukrepanje pristojnih na ustavnem sodišču za zagotovitev nepristrtanskega postopka, videza nepristranskosti ter poštenega sojenja oz. obravnave.

Koalicija "Za otroke gre!" na ustavno sodišče še ni naslovila teh zahtev, vendar jih bo najverjetneje, za zagotovitev pravnega interesa ter spoštovanja temeljnih človekovih pravic v kratkem morala, saj se zdi, da je za nezakonito objavo podatkov tajnega postopka pred ustavnim sodiščem, zelo očiten interes vmešavanja v delo Ustavnega sodišča na škodo temeljnih pravic otrok, staršev in starih staršev.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top