Družinski zakonik: Stari starši naj imajo možnost posvojiti vnuka

Stari starši so poleg bratov in sester edini, ki ne morejo posvojiti njihovega vnuka. Stari starši so poleg mame in očeta v mnogih družinah najbližji svojim vnukom, jih varujejo in so z njimi močno čustveno povezani, predvsem pa jih imajo neizmerno radi in oni njih. Zato je povsem neprimerno, da vnukov ne morejo posvojiti, če se mami in očetu kaj hudega zgodi in so še pri močeh. Zato v stranki Glas za otroke in družine za otroke in družine predlagamo, da naj Družinski zakonik omogoči posvojitev vnukov s strani starih staršev. Predlagamo tudi, da se ob taki posvoiitvi ne spremenijo sorodstvena razmerja. To je v mnogih primerih v največjo otrokovo korist, saj je s tem zagotovljena otrokova pravica do nepretrgane vzgoje, ki jo določa 20. člen konvencije o otrokovih pravicah.

Glas za otroke in družine

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top