Država mora zagotoviti najboljše ukrepe v podporo življenju

Državo pozivamo, da na področju otrokom in družinam prijazne politike uresniči naslednje ukrepe v podporo življenju:

*             Država mora zagotoviti pravno subjektiviteto nerojenim otrokom na vseh ravneh slovenske zakonodaje.

*             Država mora narediti vse, da se zdravim ženskam ne bo treba odločati za splave zdravih otrok. Vsaka mama ima pravico do psihološkega svetovanja in vsaj tri dni časa za premislek o odločitvi, da zaščiti življenje svojega otroka.

*             Država mora izrecno prepovedati splave nerojenih otrok na osnovi njihovega spola, zdravstvenega stanja in invalidnosti.

*             Država mora zagotoviti dostojen pokop za vse otroke, ne glede na željo njihovih staršev.

*             Država mora priznati abortivni posttravmatski sindrom oz. stres kot psihično bolezen in zagotoviti vsem žrtvam splava pravico do zdravljenja in bolniške odsotnosti.

*             Država mora zagotoviti pravico vsem davkoplačevalcem, da denar, ki bi bil sicer namenjen za financiranje splava, lahko preusmerijo k nevladnim organizacijam, ki se zavzemajo za življenje nerojenih otrok.

*             Država mora spodbujati posvojitve otrok, namesto usmrtitev nerojenih otrok.

*             Spremeniti je treba zakonodajo tako, da smrt nerojenega otroka ne bo več eden od zdravstvenih ukrepov uravnavanja rojstev.

*             Država mora izrecno prepovedati reklamiranje splava v šolah, zdravstvu in medijih (še posebej v času otroškega televizijskega in radijskega programa).

*             Država mora vsem zdravstvenim delavcem vnaprej zagotoviti ustavno pravico do ugovora vesti.

*             Država mora v vse vzgojno-izobraževalne ustanove uvesti vzgojo za materinstvo in očetovstvo ter naklonjen odnos do otrok.

*             Država mora v vseh vzgojno-izobraževalnih ustanovah zagotoviti vsem otrokom pravico do informiranosti o negativnih posledicah splava za nerojenega otroka, mater, očeta, sorodnike in družbo.

*             Država mora v vseh vzgojno-izobraževalnih ustanovah zagotoviti vsem otrokom pravico do informiranosti o negativnih stranskih učinkih abortivne kontracepcije.

*             Država mora v vseh vzgojno-izobraževalnih ustanovah zagotoviti vsem otrokom pravico do ogleda ultrazvočnih slik nerojenega otroka.

Organizacijski odbor "Pohod za življenje"

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top