Gianna Jessen, ženska, ki je preživela splav v visoki nosečnosti, 2. del

Prvem delu pričevanja Gianne Jessen, ki ji je bilo človeško namenjeno umreti, a ni umrla, predstavi okoliščine svojega preživetja splava, v tokratnem drugem delu pa predstavlja svoje življenje po čudežnem preživtju. Vabljeni k branju!

Pogledali so mojo drago Penny (skrbnico, ki je sprejela Giann, ko je imela 17 mesecev) in rekli: »Iz Gianne nikoli nič ne bo,« kar je ''vedno opogumljajoče''. Toda ona se je odločila, da jih bo ignorirala in delala z mano trikrat dnevno. Začela sem držati glavo, oni pa so govorili: »Gianna nikoli ne bo zmogla tega in onega ...« Da skrajšam zgodbo: s tremi leti in pol sem hodila s pomagalom in protezami za noge. Danes stojim tukaj rahlo šepajoča, brez pomagala in protez za noge. Včasih padem gradiozno, včasih zelo nerodno, odvisno od situacije. Toda vse to v Božjo slavo.

Preberite in oglejte si prvi del pričevanja.

Vidite, dame in gospodje, šibkejša sem kot večina od vas, toda to je moj govor. Kako majhna je cena, ki jo plačujem za to, da sem lahko luč v svetu in mu ponujam upanje. Mislim, da v našem napačnem razmišljanju, o načinu, kako stvari stojijo, ne razumemo, kako lepo je lahko trpljenje!  Ne javljam se zanj prostovoljno. Toda kadar pride, pozabljamo, da je Bog tisti, ki vse vodi, in da je On tisti, ki najbolj nesrečne stvari naredi prečudovite.

Spoznala sem svojo biološko mamo. Odpustila sem ji. Kristjanka sem. Ona je zelo zlomljena ženska. Prišla je na dogodek, ki sem ga imela pred dvema letoma. Nenajavljena se je pojavila pred mano in rekla: »Pozdravljena, jaz sem tvoja mama.«

To je bil zelo težek dan, pa vendar; medtem, ko sem prestajala vse to – verjetno mislite, da sem smešna – sem sedela tam in premišljevala: »Jaz ne pripadam tebi. Jaz pripadam Kristusu. Jaz sem njegova deklica in jaz sem princesa. Tako da brez ozira na to, kaj govoriš, in na vso tvojo jezo in zlomljenost in gnev, ni moja stvar, da to nosim. In tudi ne bom.« Vse to sem govorila v sebi.

Torej, dame in gospodje, imate možnost. Samo na začetku bi se želela v svojem govoru neposredno obrniti na moške v tem prostoru in storiti nekaj, kar se še ni storilo.

Možje, ustvarjeni ste za velike reči! Ustvarjeni ste, da vstanete in da ste resnično možje. Ustvarjeni ste, da branite žene in otroke, ne pa da stojite ob strani in obračate glavo stran, ko se zavedate, da se dogaja umor, ter da ne napravite nič v zvezi s tem vprašanjem. Niste ustvarjeni zato, da izkoristite ženske in nas pustite same. Ustvarjeni ste, da ste plemeniti in čudoviti, usmiljeni in močni ter da se zavzemate za to. Ker, poslušajte me, možje, preveč sem utrujena, da bi še naprej opravljala vaše delo.

Žene, niste ustvarjene za to, da bi z vami grdo delali. Niste ustvarjene za izkoriščanje. Niste ustvarjene za to, da bi sedele in ne bi vedele, koliko ste vredne in cenjene. Ustvarjene ste za to, da se možje borijo za vas. Za vedno.

Sedaj je vaš trenutek. Kakšni ljudje boste? Verjamem, da neverjetni. Verjamem, možje, da se boste soočili z izzivom. Vsem politikom, ki me poslušajo, posebno moškim, bi rekla naslednje: »Ustvarjeni ste za velike stvari, kot je politična družba, ustvarjeni ste, da branite to, kar je pravično in dobro.«

To goreče in mlado dekle je stalo tukaj in dejalo: »To je vaš trenutek. Kakšni možje želite biti? Možje obsedeni z lastno slavo ali možje obsijani z Božjo slavo?«

Čas je, da se opredeliš, dežela Viktorija. To je tvoja ura. Bog ti bo pomagal, Bog bo s teboj. Možnost imaš, da proslaviš Boga in mu izkažeš čast v letu 2008.

Naj končam ... Nekatere izmed vas morda moti, ker ves čas govorim o Bogu in o Jezusu. Toda kako bi sploh mogla hoditi okrog, ''šepati'' po tem svetu in ne dati vsega svojega srca, pameti, duše in moči Kristusu, ki mi je podaril življenje?! In če mislite, da sem neumna, je to samo še en dragulj v moji kroni. Ves namen mojega življenja je storiti, da se Bog smehlja. Upam, da je vsaj kaj od tega imelo smisel. Enostavno je prišlo iz mojega srca. Naj vas Bog blagoslovi in varuje.

Vabimo vas, da si preberete (pogledate) še drugi del pričevanja

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top