Google.si: Risba s sedmimi cerkvami je zmagala!

V Ljubljani so danes razglasili zmagovalce slovenskega natečaja Doodle 4 Google, v katerem je sodelovalo več kot 200 slovenskih šol in več kot 3000 otrok. Žirijo je najbolj prepričala umetnina osemletnega Maksa Lenarta Černelča iz OŠ Majde Vrhovnik, imenovana Pravljična dežela Slovenija, ki bo 23. januarja krasila slovensko stran spletnega iskalnika. Zmagovalce natečaja so razglasili na današnjem dogodku v Mestnem muzeju Ljubljana, kjer bo 30 finalnih risbic na ogled do 8. februarja.

Zmagala Maksova ''Pravljična dežela Slovenija''

Skupni zmagovalec natečaja, ki ga je danes izbral Googlov spletni oblikovalec in ilustrator Brian Kaas, prihaja iz skupine od 6 do 8 let, to pa je Maks Lenart Černelč iz OŠ Majde Vrhovnik v Ljubljani. Maks je svojo umetnino opisal z besedami: »Pravljična dežela Slovenija z morjem, soncem, gorami, Triglavom, rekami, gozdovi, medvedom, pticami, najstarejšo trto, kolesom, Bledom, pletno, Piranom, kurentom, kapniki, ultra lahkimi letali, Ljubljano, Mariborom ... Živim v Ljubljani. Na rdečem vozu sem jaz, okoli mene prijatelji, s katerimi se igram. Narisal sem tudi naše športnike: Tino, Primoža, Darkota, Roberta ... «
S spletnim glasovanjem sta bila izbrana še dva zmagovalca iz drugih starostnih skupin. V kategoriji od devet do 12 let je zmagala Neža Jeklin iz OŠ Kanal z risbo Moja domovina - Slovenija, v kategoriji od 13 do 15 let pa Ana Sršen iz OŠ Preserje pri Radomljah z risbo Bled.
Zmagovalec natečaja z naslovom Slovenija in jaz bo poleg objave risbe prejel tudi tablični računalnik in tečaj slikanja, njegova osnovna šola pa bo prejela umetniško orodje in darila za socialno ogrožene otroke.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top