Ideologija spola škodi otrokom - Ameriško združenje pediatrov nasprotuje spreminjanju spola otrok

Politiki in učitelji! Uprite se ideološkim zahtevam spreminjanja spola otrok. Za to ni nobene znanstvene podlage.

Ob naraščajočemu trendu "brezspolne vzgoje" in spreminjanja spola, ki ga spodbujajo aktivisti ideologije spola, je Združenje ameriških pediatrov (American College of Pediatricians) izdalo poročilo. V njem parlamentarce in učitelje poziva, naj zavržejo politične predloge, oi katerih bi otroke spodbujali k spreminjanju spola ali istovetenju z drugim spolom. Za to, da bi bilo to dobro za otroka ni nobenih znanstvenih utemeljitev. Nasprotno, gre za ideologijo, ki škodi otrokom.  Poročilo trdi tudi, da je spodbujanje “nestrinjanja z lastnim spolom” enako zlorabi otrok.

Švedska vlada se pod vplivom ideologije spola zavzema za uzakonitev spreminjanja spola v dokumentih pri 12 letnih otrocih, s 15 leti pa bi otrokom lahko tudi medicinsko spreminjali spol. Za primerjavo: na Švedskem je volilna pravica določena z 18 letom, alkohol pa lahko kupiš z dopolnjenim 20 letom starosti!

Pediatri, ki so se podpisali pod poročilo, trdijo, da bo spodbujanje “nestrinjanja z lastnim spolom” otroke vodilo v t. i. spolne klinike, kjer bodo prejeli substance, ki bodo blokirale razvoj pubertete. Kasneje bodo ti isti ljudje, ko bodo starejši, morali prejemati hormonsko terapijo zato, da se bo njihovo telo lahko do konca razvilo. Pri tem je najverjetneje, da bodo prejemali hormonske terapije, ki bi bile namenjene spremembi biološkega spola.

Škodljivi stranski učinki

Združenje v poročilu navaja številne škodljive stranske učinke, ki jih doživijo prejemniki karcinogenih hormonskih terapij. Za tiste, ki so prestali hormonsko terapijo in kirurško spremembo spola, je npr. za 20 odstotkov bolj verjetno, da bodo naredili samomor, kar naj bi veljalo tudi na Švedskem, kjer je LGBTQ kultura najbolj sprejeta, navaja poročilo.

Ameriški pediatri pravijo, da je spol biološko določen ter da se nihče ne rodi z zavedanjem svojega (biološkega) spola. Z odraščanjem se sčasoma pridobi tudi zavedanje spola. Kdor otroke prepričuje, da niso pravega spola in naj si ga sami izberejo, jim dela izjemno škodo.

Poziv se zaključi z ugotovitvijo, da je v primeru, ko se biološki in družbeni spol pri določeni osebi ne skladata, to produkt zmedenega razmišljanja, ki ga prav gotovo ne bi smeli spodbujati. Svojo trditev podkrepijo z ugotovitvijo iz neke druge raziskave, v kateri “98 odstotkov spolno zmedenih fantov in 88 odstotkov spolno zmedenih deklet sčasoma, ko mine puberteta, svoj biološki spol sprejme”.

Delno povzeto po nova24tv.si.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top