• Jack Nicholson

  • Tim Tebow

  • James Caviezel

  • Kenny Chesney

Jack Nicholson: Živim, ker moja mama ni naredila splava

Mati Jacka Nicholsona je zanosila kot najstnica in se soočala z mnogimi pritiski glede splava. Vzdržala je in se odločila za otroka. 22. aprila 1937 je rodila Jacka Nicholsona, ki je kasneje postal eden najslavnejših igralcev v Hollywoodu. Jack je tudi sam velik zagovornik življenja otrok.

Malo ljudi v Hollywoodu je imelo tako plodno igralsko kariero kot Jack Nicholson. Kot pisatelj, režiser, producent in igralec, je Jack prejel največ nominacij za oskarja.  Njegova mati je kot najstnica zavrnila možnost splava in s  svojo odločitvijo nepreklicno vplivala na pogled svojega sina na življenje. "Jaz nimam pravice do katerega koli drugega vidika. Moje edino čustvo ob dejanju matere je hvaležnost, dobesedno za moje življenje", je povedal Jack Nicholson, ki je eden izmed mnogih zagovornikov življenja med slavnimi.

Še 3 slavni moški v boju proti splavu:

1. Tim Tebow, nogometaš, ki igra za New York Jets, v javnosti pogosto pove isto zgodbo. Tudi njegovo mamo so nagovarjali k splavu, pa se je odločila obdržati otroka. Tim svojo globoko predanost Bogu ponosno izkazuje tudi javno; včasih tudi z verzi iz Svetega Pisma, ki si jih napiše na obraz tik pred tekmo.

2. Velik zagovornik življenja je tudi igralec James Caviezel, ki je najbolj znan po vlogi Jezusa Kristusa v Mel Gibsonovem Kristusovem pasijonu. Caviezel je ponosen katolik  in brez dlake na jeziku govori protzi splavu in opozarja na škodljive raziskave embrionalnih izvornih celic. O splavu pravi: "Mati se s tem, ko splavi in ubije svojega otroka, obrne proti lastni naravi. Ljudje govorijo o "izbiri", vendar ko se ženska odloči, da uniči življenje lastnega otroka, smo prišli do meje. Večjega zla ne more biti", je prepričan Caviezel. 

3. Kenny Chesney je eden največjih superzvezdnikov country glasbe v Ameriki. Za svoje izjemne glasbene dosežke je prejel več nagrad, med drugim Entertainer of the Year in Male Male Vocalist of the Year. Najbolj znan primer njegovega  pro-življenjskega zagovorništva je v eni izmed njegovih znanih pesmi "There Goes My Life", ki je več tednov zasedala prvo mesto na svetovnih glasbenih lestvicah. Pesem pripoveduje zgodbo o najstniku, katerega dekle zanosi in se kasneje odloči obdržati otroka. Najstnik v pesmi je sprva prepričan, da bo njegovo življenje zaradi nosečega dekleta uničeno, vendar na koncu spozna, koliko blagoslova jima lahko prinese otrok.

Povzeto po članku tukaj.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top