Janković napadel Katarino Nzobandora, ki s filmom sredi Ljubljane pričuje o čudežu življenja!

Te dni smo v Ljubljani priča čudovitemu prizoru: ob tednu otroka Zavod ŽIV!M sredi Ljubljane predvaja navdihujoč film o življenju otroka pred rojstvom. 

Župan Ljubljane, Zoran Janković, je spet pokazal popolno nerazumevanje demokracije in v svojih nestrpnih in sovražnih izjavah ščuval policijo ter inšpekcijo, naj prepovejo nedolžen film o čudežu življenja.


Povsem jasno je, da je s tem zlorabil svoj položaj in se v imenu občine Ljubljana postavil na stran tistih, ki nasprotujejo pravici nerojenih otrok do življenja. Pri tem nečastnem početju so se mu pridružili tudi Socialni demokrati, ki so se v decembrskem referendumu izkazali kot glavni nosilci protidružinske politike v Sloveniji.

Janković v svoji izjavi poziva k cenzuri in kršenju Ustavne pravice do svobode izražanja

Izjava MOL:«Zgroženi smo nad prikazovanjem in pozivanjem javnosti h kršenju človekovih vrednot in neodtujljive ustavne pravice do svobodnega odločanja o rojstvu svojih otrok. Pozivamo vse pristojne organe, da se projekcija in podobne aktivnosti prepovedo, hkrati pa apeliramo na RKC in cerkvene dostojanstvenike osebno, da se zavzamejo za spoštovanje ustave RS«.

Odziv Slovenske škofovske konference

Na njegove grožnje in pozive se je odzvala Slovenska škofovska konferenca: "Na Slovenski škofovski konferenci (SŠK) podpiramo vse dogodke v podporo spoštovanju človeškega življenja. Pri tem sledimo Božjim zapovedim, stališčem Cerkve in papeža Frančiška, ki se javno zavzema za pravico vseh otrok do življenja, ničelno toleranco do nasilja do nerojenih otrok ter ustvarjanje takšnih pogojev, v katerih bodo lahko vse matere podarile življenje svojim otrokom. Prepričani smo, da so aktivnosti Zavoda Živim na Prešernovem trgu v Ljubljani sestavni del ustavno zagotovljene pravice nedotakljivosti človekovega življenja, svobode izražanja in verske svobode. Želimo si, da bi bile tovrstne prireditve v javnosti sprejete s spoštovanjem in v duhu svobodne ter demokratične družbe."

Zavod ŽIV!M nas v tednu otroka vabi k odločitvi za življenje!

Katarina Nzobandora odgovarja na Jankovićeve nesramne laži: »Naš film je usmerjen v življenje, v to, da bi vsak spoznal, kakšen čudež je življenje, ne samo otroka v maternici, ampak vsakega življenja. Vsako življenje je čudež, nekaj izjemnega, neponovljivega, neverjetnega. Mislim, da vsak, ki si pogleda film, vidi, da je v bistvu sporočilo filma zelo pozitivno. Resnično želimo pokazati samo spoštovanje in vrednost življenja vsakega človeka od spočetja do naravne smrti. Bila sem presenečena nad odzivi medijev, nad lažmi, ki so jih začeli širiti. Verjetno rabijo senzacijo. Zanimivo je tudi to, da verjetno filma niso niti videli, ker če bi ga videli, bi vedeli, kaj film prikazuje. Tako, da bi jim priporočala, da si ga ogledajo.«

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top