Ljubezen v vsakdanjem življenju

Ko v nas raste Kristusova ljubezen, njegova ljubezen teče iz nas. 

Neki mladenič je rekel očetu: "Oče, poročil se bom."

"Kako pa veš, da si se pripravljen poročiti?" ga je vprašal oče. "Ali si zaljubljen?"

"Včeraj zvečer, ko sem poljubil svoje dekle za lahko noč, me je njen pes ugriznil, a bolečine sploh nisem čutil, dokler nisem prišel domov!"

Ta mladenič občuti čustvo ljubezni, vendar mora v ljubezni še zrasti. Vernon Grounds, nekdanji pisec Našega vsakdanjega kruha, ki je bil poročen več kot 70 let, nam je zaupal, kako rasti v ljubezni: Premišljuj o Božji ljubezni v Kristusu. Vzemi si čas za razmišljanje o tem, da je dal svoje življenje zate. Beri o njem v evangelijih in se mu zahvali. Moli za Božjo ljubezen. Prosi ga, naj ti da razumevanje svoje ljubezni in naj te nauči kako jo živeti v odnosih z zakoncem in drugimi (Kor 13). 

Udejani Božjo ljubezen. Razdajaj se. Neki mladoporočenec mi je rekel, da misli, da je ljubezen v dejanjih. Rekel je: "Moja naloga je, da svoji ženi olajšam življenje." Druga, težja stran ljubezni pa je, da spodbujamo drug drugega, da ravnamo po Božje. Ljubezen bo rasla, če bomo premišljevali o ljubezni, molili zanjo in jo udejanjali. - Anne Cetas

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top